Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Με ρεκόρ Τολιόπουλου ο Άρης πέρασε νικηφόρα από τη Λιθουανία

Διπλό του Άρη στην έδρα της Λιετκαμπέλις (92-74)

Με κορυφαίο τον Βασίλη Τολιόπουλο ο Άρης πέρασε με 92-74 από την έδρα της Λιετκαμπέλις στη Λιθουανία για το Euro Cup.

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε δύο ρεκόρ καθώς τα έξι εύστοχα τρίποντα αποτελούν την κορυφαία επίδοσή του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ομοίως και οι 26 πόντοι που σημείωσε σε 22 λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πραγματοποίησε την πιο πειστική φετινή εμφάνισή της με κορυφαίους τους Έλληνες καθώς αυτοί έκαναν τη διαφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Άρης αναζήτησε ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ έχοντας ένταση στην άμυνα και περνώντας την μπάλα στον Μπανκς στην επίθεση. Ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα από τη στιγμή που διαχειρίστηκε σωστά την transition επίθεση της λιθουανικής ομάδας αλλά κι έχοντας καλύτερη κυκλοφορία στην επίθεση καθώς αυτή «γέννησε» τα ελεύθερα μακρινά σουτ τα οποία οδήγησαν στο +3 (16-19) στο τέλος της περιόδου με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο Άρης συνέχισε με τον ίδιο τρόπο καθώς παρέμεινε αποτελεσματικός από μακρινή απόσταση φτάνοντας στο +11 (20-31, 14’), διατηρώντας επίσης την καλή άμυνά του. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο για τους «κίτρινους» οι οποίοι απορρόφησαν και την αντίδραση της λιθουανικής ομάδας (28-33, 17’) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +10 (32-42) καθώς είχε 6/11 προσπάθειες τριών πόντων έναντι 0/8 των γηπεδούχων.

Ο Μάρκο Πετσάρσκι παρέμεινε ένα από τα βασικά αγωνιστικά ζητήματα για τον Άρη καθώς έκανε… ζημιά στη ρακέτα (38-44), μεγαλύτερο ήταν όμως η ευκολία με την οποία οι Λιθουανοί πήγαιναν στη γραμμή των βολών ειδικά από τη στιγμή που είχαν απόλυτη ευστοχία. Η ελληνική ομάδα δεν επέτρεψε στον εαυτό της να επηρεαστεί από τις συνθήκες, ίσα-ίσα που είχε υποδειγματική αγωνιστική συμπεριφορά με σωστή κυκλοφορία μπάλας στην επίθεση και ταχύτητα στο transition παιχνίδι και από το 43-49 έκανε επιμέρους σκορ 3-12 πηγαίνοντας στο +15 (46-61, 27’). Η διαφορά έφτασε έως στο +19 με τα τρίποντα του Τολιόπουλου και η περίοδος έκλεισε με σκορ 55-70.

Το πέμπτο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Βασίλη Τολιόπουλου έστειλε τη διαφορά στο +20 (55-75) για τον Άρη. Η αλήθεια είναι ότι εκεί έδειξε σημάδια χαλάρωσης, βλέποντας όμως τις προθέσεις της Λιετκαμπέλις φρόντισε να της… κόψει τη φόρα επαναφέροντας τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (70-87) και τελειώνοντας το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 16-19, 32-42, 55-70, 74-92

Δείτε τη στατιστική του αγώνα εδώ

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!