Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εντυπωσιακές εικόνες: Το πρώτο γήπεδο με πισίνα στις κερκίδες στην Αγγλία

Η “αμερικανοποίηση” του αθλητισμού, κυριαρχεί και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στις ΗΠΑ, τα σπορ είναι συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία. Κάθε λογής. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από άξονες πολύ ξεκάθαρους, που αφορούν το μάρκετινγκ, τις παροχές στον πελάτη/φίλαθλο, την ανάγκη να αισθανθεί ο επισκέπτης ότι στον χώρο του γηπέδου της ομάδας του, μπορεί να κάνει τα πάντα. Να περάσει ώρες ξέγνοιαστος, ξοδεύοντας ικανοποιημένος τα χρήματά του και παρακολουθώντας τον αγαπημένο του σύλλογο ακόμη και μέσα στην… πισίνα! Όπως αυτή που ετοιμάζει η Φούλαμ στο γήπεδό της! 

Ναι, πισίνα. Αλλά όχι εσωτερική. Ή σε κάποιον… χαμηλό χώρο του γηπέδου. Αλλά στο υψηλότερο σημείο της “Riverside Stand”. Με την αποκάλυψη των σχεδίων για την αναβάθμιση του Craven Cottage στο Λονδίνο να προκαλεί αίσθηση. Καθώς είναι ένα πρότζεκτ που δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. 

Να βλέπεις αγώνα της Premier League… μέσα σε πισίνα! 

Το σχέδιο ξεκάθαρο. Οι “εκλεκτοί” οπαδοί που θα κλείσουν θέση, θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας από την πισίνα που ετοιμάζεται στον τελευταίο όροφο του γηπέδου, με θέα στον Τάμεση. Κάτι που περιγράφεται ως “μια μεγάλη πρωτοπορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα” και αποτελεί μέρος της ανακαίνισης της κερκίδας του Ρίβερσαϊντ. 

Τα σχέδια επιμελήθηκε και εμπνεύσθηκε το διάσημο αρχιτεκτονικό στούντιο “Populous”, δημιουργεί της περίφημης “Σφαίρας” στο Λας Βέγκας. Η νέα εξέδρα θα έχει χωρητικότητα περίπου 8.000 θεατών όταν ολοκληρωθεί αργότερα φέτος και θα αυξήσει τη χωρητικότητα του Craven Cottage σε 28.500. Εκτός της πισίνας, η εξέδρα θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό καθισμένων, αλλά και εστιατόρια, μπαρ, συνεδριακές εγκαταστάσεις, χώρους εκδηλώσεων, ένα boutique ξενοδοχείο και ένα κέντρο ευεξίας. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πισίνα, αυτή θα δημιουργηθεί στον τελευταίο όροφο του γηπέδου και θα αποτελεί μέρος του “Sky Deck” στους τρεις τελευταίους ορόφους της εξέδρας. Οι εικόνες υποδηλώνουν ότι η πισίνα δεν θα έχει θέα στο γήπεδο, αλλά θα έχει θέα στον Τάμεση. Κάτι, όμως, που αναμένεται να αλλάξει, καθώς αυτό αυτομάτως θα προσδώσει άλλη διάσταση στο εγχείρημα.  

Υπάρχουν σχέδια για δύο εστιατόρια με αστέρι Michelin στο New Riverside Stand, το “The Gourmet” και “The Brasserie”. Το “Gourmet” θα έχει “…θέα στο ποτάμι και θα προσφέρει γεύματα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με μενού τεσσάρων πιάτων a la carte που προσφέρει σαμπάνια, καλό κρασί και κοκτέιλ. Για όσους θέλουν θέα στον αγωνιστικό χώρο καθώς και στο ποτάμι, το The Brasserie θα είναι διπλής όψης”. 

Μια νέα “οικεία ποδοσφαιρική εμπειρία” που ονομάζεται The Dugout θα επιτρέψει σε ορισμένους κατόχους εισιτηρίων να κάθονται ακριβώς πίσω τους προπονητές, σε απόσταση μόλις 3,5 μέτρων από την γραμμή του πλαγίου, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης μπαρ και “3D οπτικοακουστική τεχνολογία”.

Πηγή: parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!