Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Βασίλης Σπανούλης στο “τιμόνι” της Εθνικής μπάσκετ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι και επίσημα ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο 41χρονος τεχνικός, που έκλεισε την αθλητική του καριέρα με 146 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, έχοντας στο παλμαρέ του ένα χρυσό (2005) και ένα χάλκινο (2009) μετάλλιο σε EuroBasket, όπως και ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο (2006), κρίθηκε ο καταλληλότερος για να καθοδηγήσει την Ελλάδα στο προολυμπιακό τουρνουά (2-7 Ιουλίου 2024) με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα ΔΣ της ΕΟΚ αύριο Τρίτη (3/10) και ώρα 14.00.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ανδρών. Ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ευάγγελο Λιόλιο, εκ μέρους της διοίκησης και οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια.

Oι προκλήσεις που υπάρχουν στο καλεντάρι για την Εθνική Ομάδα σε αυτό το διάστημα είναι το Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουλίου 2024 με στόχο την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 που αρχίζουν νωρίτερα, με στόχο την παρουσία στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η επίσημη παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη θα γίνει στην αίθουσα ΔΣ της ΕΟΚ αύριο Τρίτη (3/10) και ώρα 14.00.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!