Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Euroleague: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, 76-62 τη Μονακό – Την διέλυσε στην τρίτη περίοδο με το εκπληκτικό 27-2

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό της Euroleague 2023, ύστερα από τη νίκη του με σκορ 76-62 επί της Μονακό στο Κάουνας, το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Μαΐου.

Με ένα από τα παροιμιώδη ξεσπάσματά του, από εκείνα που γράφονται με πένα χήνας από τους ιστορικούς του Final 4, ο Ολυμπιακός πέρασε από τη διάσταση της αγχωτικής, ου μην και της ενοχικής, ομάδας του πρώτου ημιχρόνου, στον κόσμο που ο Κουέντιν Ταραντίνο πλάθει τους εκδικητές του.

 

Δεν πήραν το σπαθί του Χατόρι Χάνζο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά η αδρεναλίνη που άπλωσαν στο παρκέ της «Ζαλγκίριο Αρένα» έμοιαζε αρκετή για να απειλήσει τον Βόλγα με έναν ανταγωνιστικό ποταμό.

 

 

Το απίστευτο σερί των «ερυθρόλευκων» στην αγαπημένη τους σε πολλές περιπτώσεις φέτος τρίτη περίοδο έσβησε όλες τις παθογένειες του πρώτου ημιχρόνου. Η μανία με την οποία οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν άμυνα, θα γινόταν να τους στείλει στο ντιβάνι του ψυχολόγου, σαν κάτι απόμακρο της πραγματικότητας. Τα σουτ μπήκαν και το ρεζερβουάρ γέμισε με εκείνο το υλικό που στέλνει τους αστροναύτες στο Διάστημα.

Ο Ολυμπιακός έχανε τα ριμπάουντ, αστοχούσε στα τρίποντα, δεν έβαζε τις βολές, δεν μπορούσε να ματσάρει τα μαρκαρίσματα στους παίκτες της Μονακό. Έβαλε 14 πόντους στην πρώτη και 15 στη δεύτερη περίοδο και δέχθηκε 41. Στην τρίτη έβαλε 27 και δέχθηκε 2. Η Μονακό δεν μπορούσε να πλησιάσει εκείνο που δεν έβλεπε να έρχεται, ήταν μια σκιά που περπατούσε πίσω της. Ο Ολυμπιακός υπήρξε απλησίαστος, σαν να βρισκόταν στον κρατήρα ενός ηφαιστείου που ήταν θέμα χρόνου για να εκραγεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό το 27-2 έγινε το θεμέλιο της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός πέρασε στο παιχνίδι που δικαιούτο όλη τη σεζόν, για πρώτη φορά από το 2017. Τα τρία τρόπαια της Euroleague περιμένουν το νεογέννητο αδελφάκι τους στον ένατο τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών που την Κυριακή, 21 Μαΐου, πρόκειται να παίξει η ομάδα μπάσκετ, με αντίπαλο μία εκ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, που παίζουν στο βραδινό ημιτελικό της Παρασκεύης. Με τους «μπλαουγκράνα» είναι 1-1 σε τελικούς: τους νίκησε στη Ρώμη το 1997, αλλά ηττήθηκε από αυτούς στο Παρίσι το 2010. Με τη Ρεάλ είναι στο 1-2: την νίκησε στο Λονδίνο το 2013, ηττήθηκε στη Σαραγόσα το 1995 και στη Μαδρίτη το 2015.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!