Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η χρυσή εποχή: 121 τίτλοι με Μαρινάκη στο τιμόνι – Από το 2010 μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός βιώνει τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του

Όταν το καλοκαίρι του 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τις διοικητικές τύχες της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παίρνοντας πάνω του δεκάδες εκατομμύρια χρέη και υποχρεώσεις, ελάχιστοι περίμεναν ότι θα αποτελέσει τη διοικητική και οικονομική «ομπρέλα» του συλλόγου. Λίγοι είχαν καταλάβει ή γνώριζαν το μέγεθος της αγάπης του για την ομάδα της καρδιάς του. Ελάχιστοι είχαν στο μυαλό τους πως ο νέος, τότε, ισχυρός άντρας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού θα είχε την όρεξη, την υπομονή και την αποφασιστικότητα να αποτελέσει το στήριγμα ολόκληρου του συλλόγου.

Τα σχεδόν 7.000.000 ευρώ χρέος που είχε αφήσει πίσω της η προηγούμενη διοίκηση του Ερασιτέχνη ήταν ένα βάρος δυσβάσταχτο, καταστροφικό ακόμη και για μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία. Πόσω μάλλον για έναν ερασιτεχνικό σύλλογο, που έχει στο DNA του να κάνει πρωταθλητισμό σε κάθε τμήμα του. Και όμως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε αυτό που κανείς δεν υπολόγιζε: στήριξε έμπρακτα. Έβαλε πλάτη στα χρέη, βοήθησε με κάθε τρόπο τη διοίκηση του Μιχάλη Κουντούρη και το εγχείρημα της Θύρας 7, βοηθώντας να κάνει πράξη το ζητούμενο για κάθε οπαδό: να πάει ο σύλλογος στα χέρια του κόσμου του. Ένα εγχείρημα που μόνο στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να πετύχει. Και πέτυχε με θριαμβευτικό τρόπο.

Η επιτυχία στα σπορ είναι μετρήσιμο μέγεθος. Οι τίτλοι κρίνουν αν πετυχαίνεις ή αποτυγχάνεις. Με τον Ολυμπιακό να βιώνει τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του σε αυτό το διάστημα με αριθμούς και όχι στα λόγια.

Από το 2012 και μετά, ο Ολυμπιακός, ως σύλλογος, ως η σημαντικότερη πολυαθλητική οικογένεια της χώρας και της Ευρώπης, συμμετέχει τουλάχιστον σε έναν ευρωπαϊκό τελικό στα ομαδικά σπορ. Επαναλαμβάνουμε: κάθε χρόνο τουλάχιστον σε έναν ευρωπαϊκό τελικό (συμπεριλαμβανομένου και του μπάσκετ). Σε όλα τα σπορ. Επίδοση που είναι πρωτοφανής όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα διεθνή χρονικά.

Αλλά υπάρχουν και άλλα. Διότι αυτή η περίοδος των δεκατριών χρόνων είναι η λαμπρότερη της ιστορίας του Ολυμπιακού, ως συλλόγου. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του 300ού τίτλου στην ιστορία του -την Τρίτη-, σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, με τους 121 από αυτούς να έχουν κερδηθεί στην πιο λαμπρή περίοδο του συλλόγου, τα δεκατρία χρόνια που φέρουν την υπογραφή Μαρινάκη.

Αναλυτικά, οι 121 τίτλοι της εποχής του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη σεζόν 2010-11 έως σήμερα: Ποδόσφαιρο 14/80, Μπάσκετ Γυναικών 12/12, Χάντμπολ Ανδρών 7/7, Βόλεϊ Γυναικών 18/18, Βόλεϊ Ανδρών 20/59, Πόλο Ανδρών 27/69, Πόλο Γυναικών 23/26.

Ισοφάρισε και πάει για… 301

Οι τίτλοι, βεβαίως, για τον Ολυμπιακό δεν έχουν τελειώσει. Μέχρι το φινάλε των επίσημων υποχρεώσεων σε όλα τα σπορ, οι «ερυθρόλευκοι» θα πανηγυρίσουν και άλλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη νίκη που πέτυχε χθες το απόγευμα, από το… μηδέν ξαναρχίζουν οι τελικοί της Α1 χάντμπολ των ανδρών, καθώς οι Πειραιώτες επικράτησαν της ΑΕΚ στο κλειστό της Ηλιούπολης 28-24, στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση και ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού βρέθηκε να χάνει 2-1, ωστόσο «ανέβασε στροφές» και με επιμέρους σκορ 6-1 πέρασε μπροστά με 7-3, ενώ από εκεί και πέρα επέβαλε τους… όρους της και ανέβασε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι και στο +8 (23-15 στο 48’). Στο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 15-10. Υπενθυμίζεται ότι η σειρά των τελικών της Handball Premier κρίνεται στις τρεις νίκες, με τον τρίτο τελικό να είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 22/5, στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη OnTime στις 18/05

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!