Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι σκέψεις του Πογέτ εν όψει της πρεμιέρας της Εθνικής

Το πρωί της Πέμπτης η αποστολή της εθνικής ομάδας  μπαίνει στην πτήση τσάρτερ με προορισμό το Φάρο. Την Πορτογαλία. Και από εκεί θα αρχίσει το ταξίδι των προκριματικών του Euro 2024. Πρώτος στόχος; Όχι ακριβώς η πρόκριση- αλίμονο αν η σκέψη δεν πάει στα γήπεδα της Γερμανίας. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι η Ελλάδα να κάνει βήμα βήμα την προσπάθειά της, να βελτιώνεται, να γίνει ακόμη καλύτερη ομάδα και παραπάνω διεκδικητική.

Ο Πογέτ πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε. Δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά στο αρχικό σχήμα, ποτέ δεν του άρεσε να κάνει δυνατές εκπλήξεις και άλλωστε προτιμά να ενσωματώνει σταδιακά παίκτες στην ομάδα.

Με μία και μόνη εξαίρεση: αν και είχε καιρό να κληθεί στην ομάδα ο Κώστας Φορτούνης, το φλερτ του με την ενδεκάδα είναι τόσο δυνατό ώστε να αποτελεί έκπληξη αν μείνει εκτός αρχικού σχήματος. Δεν πρέπει, εξάλλου, κανείς να αγνοεί το γεγονός πως απέναντι σε μια ομάδα αδύναμη, όπως είναι αυτή του Γιβραλτάρ, η ποιότητα του Φορτούνη χρειάζεται, ίσως και για να «ξεκλειδώσει» με πάσες ή «στατικές μπάλες» την άμυνα. Εχοντας φτάσει, λοιπόν, στη μεσαία γραμμή, ο κάπτεν Μπακασέτας με την ηγετική παρουσία και τα δυνατά πόδια, δείχνει αμετακίνητος.

Το τρεχαντήρι

Ο Σιώπης αρέσει στον Πογέτ καθόσον αποτελεί …τρεχαντήρι ολκής, ο δε Κουρμπέλης έχει ανεβάσει ρυθμούς στην εγχώρια λίγκα και υπολογίζεται περισσότερο σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν που έδειχνε ελαφρώς πίσω στην ιεραρχία. Ένα ερώτημα είναι αν προκύψει κάποια έκπληξη με Μάνταλο , Πέλκα ή και Κωνσταντέλια (!), αν φυσικά θέλει ο τεχνικός από την Ουρουγουάη πολλούς καλούς χειριστές στο σχήμα.

Στην επίθεση ο Παυλίδης μάλλον δεν χάνει τη θέση του κεντρικού φορ δεδομένου πως τρέχει και μαρκάρει διαρκώς, ο Ιωαννίδης δεν έκανε πλήρες πρόγραμμα στην Αθήνα, ο Λημνιός έρχεται από τραυματισμό, ο Μασούρας με την εθνική παίζει συνήθως καλά και ο Γιακουμάκης πάντα συνοδεύεται από ερωτηματικά. Λέτε να επιλέξει μεσοκυνηγούς, ελλείψει κλασικών φορ ο κόουτς που δεν βλέπει και κάποιον ξεκάθαρο  αριστερό εξτρέμ στις κλήσεις;

Οσον αφορά στην αμυντική γραμμή της εθνικής, τα κουκιά βγαίνουν ευκολότερα: ο Μπάντλοκ έχει τσεκαριστεί από τον Πογέτ και προηγείται του Ρότα. Όπως και ο Τσιμίκας δεν συζητείται πως είναι απολύτως πρώτη επιλογή για τα αριστερά. Και στο κεντρικό δίδυμο, οι Χατζηδιάκος – Μαυροπάνος έχουν τη χημεία που απαιτείται και ο Γκουστάβο δύσκολα θα τους αλλάξει στην πρεμιέρα. Οσον αφορά στους γκολκίπερ, ο Βλαχοδήμος και ο Πασχαλάκης είναι πιο μπροστά από τον Αθανασιάδη – εδώ στοιχήματα για τον «άσο» δεν χωρούν.

Κάπως έτσι είναι οι σκέψεις του τεχνικού. Εως το βράδυ της Παρασκευής, όλα θα ξεκαθαρίσουν.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!