Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ανοίγει η αυλαία στο Final 8 του Κυπέλλου

Με τους πρώτους δύο προημιτελικούς ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ και αυτόν του Περιστερίου απέναντι στον ΠΑΟΚ ανοίγει η αυλαία στο πρώτο Final 8 Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία, το οποίο θα λάβει χώρα στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Ο τυπικά γηπεδούχος Πανιώνιος έχει κάνει το δικό του restart φέτος και καλπάζει προς την άνοδο από την Β’ Εθνική μετρώντας μόλις μία ήττα φέτος. Η ομάδα του Περικλή Ταυρόπουλου, χωρίς ξένους παίκτες αλλά με έμπειρους Έλληνες με παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία, όπως ο αρχηγός Δημήτρης Βεργίνης, ο Αντώνης Μάντζαρης και ο Γιάννης Σαχπατζίδης, αλλά και τον μεγάλο Φάνη Χριστοδούλου σε ρόλο γενικού αρχηγού, είναι το μεγάλο αουτσάιντερ της οκτάδας.

Από την άλλη η ΑΕΚ έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο στο ίδιο γήπεδο (2018, 2020) ενώ πέρσι ήταν παρούσα στο Final 4 χάνοντας στις λεπτομέρειες από τον πολύ ισχυρό Ολυμπιακό στα ημιτελικά, με την Ένωση να μετρά πέντε κατακτήσεις στον θεσμό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Κάρδαρης, Θεονάς και Κατραχούρας, ενώ ο νικητής του αγώνα θα παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου (15:45) με αυτόν του δεύτερου σημερινού προημιτελικού, ανάμεσα σε Περιστέρι bwin και ΠΑΟΚ (19:15).

Στον έτερο προημιτελικό της ημέρας το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη διασταυρώνει τα ξίφη του με τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα των βορείων προαστίων να φτάνει στο Ηράκλειο χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά επιστρέφει στο γήπεδο όπου έφτασε στον τελικό το 2019, όταν και ηττήθηκε στο… νήμα από τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης Λυκογιάννης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για τους Θεσσαλονικείς που προέρχονται από νίκη επί του Κολοσσού στο Παλατάκι.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Πιτσίλκας.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!