Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ολυμπιακός: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7

Ήταν 8 Φεβρουαρίου 1981. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 6-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και μέσα σε λίγα λεπτά ο θρίαμβος μετατράπηκε σε τραγωδία.

Στα σκαλιά της Θύρας 7 χάνουν τη ζωή της 21 νέοι άνθρωποι που είχαν πάει στο Νέο Φάληρο για να δουν το σπουδαίο παιχνίδι. Η Ελλάδα βίωσε την μεγαλύτερη τραγωδία της σε αθλητικό χώρο.

Σαράντα δύο χρόνια μετά στο μνημείο έξω από το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο για τα παιδιά που χάθηκαν εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι κ.κ Καραπαπάς, Κουντούρης, εκεί ήταν ο δήμαρχος Πειραιά και μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Γιάννης Μώραλης, η Λόλα Νταϊφά, η Ελευθερία Τουμανίδου (μητέρα θύματος της τραγωδίας) και πλήθος κόσμου.


Μετά το μνημόσυνο κατατέθηκαν στεφάνια στην πλατεία θυμάτων της Θύρας 7 με τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάζει “Αθάνατοι”.

Τη μνήμη των 21 νεκρών τίμησε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσωπικά και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα το περασμένο Σάββατο όταν και βρέθηκαν στο μνημείο των θυμάτων έξω από το «Γ.Καραϊσκάκης» και άφησαν από ένα λουλούδι.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μετά το πέρας της τελετής, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σήμερα συμπληρώνονται 42 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 και ο Δήμος Πειραιά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός τέλεσαν το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των αδικοχαμένων φιλάθλων.

Εικοσιένα άτομα, μεταξύ των οποίων νέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο μας, στο Καραϊσκάκη, χωρίς σοβαρό λόγο, με ευθύνη κάποιων που δεν αποδόθηκε ποτέ. Δεν μάθαμε ποτέ ποιος έφταιγε γι’ αυτή την τραγωδία, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Για την οικογένεια του Ολυμπιακού και για τον Πειραιά, η 8η Φεβρουαρίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους νεκρούς μας. Είναι αθάνατοι στις καρδιές μας και έτσι θα παραμείνουν για πάντα».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!