Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Μασούρας της… «μίας επαφής»

Την εφετινή σεζόν ο Γιώργος Μασούρας δεν είναι αυτό που λέμε «βασικός και αναντικατάστατος» στον Ολυμπιακό. Πληρώνει, ίσως, το σχήμα του Μίτσελ και τους …μπαλάτους της μεσοεπιθετικής γραμμής των Ερυθρολεύκων. Από την άλλη, η έμφυτη τάση του κοινού να κοιτά παραπάνω το νέο σε σύγκριση με το παλαιό, έχει φέρει σε δεύτερο πλάνο τον Μασούρα στον τομέα της δημοτικότητας. Ωστόσο, ο Ελληνας διεθνής κυνηγός κάνει και με το παραπάνω καλά τη δουλειά του, οσάκις καλείται να βρεθεί στην ενδεκάδα και να εν πολλοίς να βγάλει λαγούς από το καπέλο του.

Τι κάνει ο Μασούρας; Είναι βέβαιο πως δεν έχουμε να κάνουμε με εξτρέμ, μολονότι ως τέτοιος έχει συστηθεί στον φίλαθλο κόσμο. Ο άσος είναι επιθετικός και για την ακρίβεια, μεσοεπιθετικός με δυνατότητα να έρχεται από την «πίσω ζώνη» και να βρίσκει δίχτυα. Ούτε ξεχωριστή ντρίμπλα διαθέτει, ούτε έχει έφεση να απλώνει το παιχνίδι στα άκρα και να «μεγαλώνει» το πλάτος του γηπέδου. Το αντίθετο, μάλιστα. Πηγαίνει προς το κέντρο και δοκιμάζει σουτ, άρα απειλεί.

Το πλέον χαρακτηριστικό του; Βάζει γκολ με την «πρώτη επαφή» ή τη «μια επαφή». Απέναντι στον Αρη έφτασε τα 36 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού – την ερυθρόλευκη την πρωτοφόρεσε τον Ιανουάριο του ’19. Είναι μαζί με τον Ριβάλντο στην ίδια θέση στον τομέα των γκολ και κάθε σεζόν πανηγυρίζει προσωπικές του επιτυχίες. Με εννιά γκολ ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο, μετά είχε 13  και αργότερα επτά και τρία (μέχρι σήμερα). Δεν είναι ανάξιες λόγου οι επιδόσεις του. Τουναντίον, έχει φέρει βαθμούς και έχει χαρίσει νίκες στον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς συνέβη και απέναντι στον Αρη το βράδυ της Κυριακής.

Μάλλον έχουμε να κάνουμε με χάρισμα να βάζει τόσα γκολ ένας μέσος και αυτό ζητούν ή αναζητούν όλες οι ομάδες του κόσμου. Ο δε Μασούρας, έχει θαυμαστό ποσοστό «με τη μία», δηλαδή σκοράρει έστω και με μόλις ένα κοντρόλ, σε κοντά 90% των περιπτώσεων. Από τα 36 του γκολ με τον Ολυμπιακό, τα σχεδόν 30 έτσι έρχονται. Πώς να μην είναι πάντα στο μπλοκάκι των (εκάστοτε) προπονητών ως μια απόλυτα αξιόπιστη επιλογή;

 

Πηγή: in.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!