Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κλοπ: «Υπεράνω χρημάτων ο Μπέλινγκχαμ, στόχος της Λίβερπουλ η τετράδα»

Αναπόφευκτες είναι οι ερωτήσεις που δέχεται ο Γιούργκεν Κλοπ για τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ από τους Βρετανούς δημοσιογράφους. Κι ο ίδιος φροντίζει να μιλάει πάντα με τα καλύτερα λόγια για έναν από τους μεγάλους μεταγραφικούς στόχους της Λίβερπουλ, αλλά και των μεγαθηρίων εκτός Premier League ενόψει καλοκαιριού.

Ο Γερμανός τεχνικός αποθέωσε τον μόλις 19χρονο μέσο που κάνει θραύση σε Bundesliga, Champions League και εσχάτως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δίχως, όμως, να μπει στην κουβέντα για το οικονομικό σκέλος μιας πιθανής μεταγραφής του, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι υπεράνω χρημάτων σε αυτή τη φάση της καριέρας του.

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για χρήματα όταν μιλάμε για έναν παίκτη σαν κι αυτόν. Όλοι μπορούν να δουν ότι είναι εκπληκτικός.

Αν ζητήσεις από κάποιον που δεν έχει ιδέα με ποδόσφαιρο ή που γνωρίζει αλλά έχει καιρό να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο να σου πει την ηλικία του, δεν νομίζω ότι θα πλησίαζε κανείς. Θα έλεγαν όλοι 28 ή 29 γιατί παίζει τόσο ώριμα. Έκανε ένα φανταστικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Φανταστικό.

Θα μπορούσα να τον περιγράψω κάπως έτσι: είναι πολύ δύσκολο να μάθεις σε κάποιον όλα όσα διαθέτει ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Αλλά είναι πολύ εύκολο να μάθει εκείνα που του έχουν μείνει για να βελτιωθεί. Ναι, είναι πραγματικά πολύ καλός παίκτης.

Το σκέφτομαι εδώ και δύο ή τρία χρόνια που σημειώνει πρόοδο με την Ντόρτμουντ. Δεν έχω ιδέα πάντως για το τι σημαίνει αυτό σε οικονομικούς όρους. Αλήθεια πιστεύω πως πρέπει να του κάνουμε τη χάρη και να μη μιλάμε τόσο για χρήματα. Το λέω από τη μεριά των Άγγλων. Μην υψώσετε εμπόδια στην εξέλιξή του».

Όσο για τους φετινούς στόχους της Λίβερπουλ που βρίσκεται στο -7 από την τετράδα, ο «Κλόπο» τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η έξοδος στο Champions League, είτε μέσω του πρωταθλήματος είτε μέσω της κατάκτησης της κούπας με τα μεγάλα αυτιά:«Είναι πολύ σημαντική πλέον η τετράδα. Εκπλήσσομαι που δεν με ρωτάτε αν ‘’μπορείτε να πάρετε το πρωτάθλημα;’’. Αλλά είμαστε 15 βαθμούς πίσω, πώς να κάνεις τέτοια ερώτηση;

Είναι σημαντική η τετράδα, δεν ξέρω αν θα την κατακτήσουμε φέτος αλλά θα είμαστε διεκδικητές σίγουρα και τα επόμενα χρόνια.

Αν ένας παίκτης πει ότι την επόμενη χρονιά προτιμά να πάει σε έναν σύλλογο που παίζει στο Champions League γιατί εμείς δεν εξασφαλίσαμε θέση, τότε δεν είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθούσα να θέλω αυτόν τον παίκτη στην ομάδα μου».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!