Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο: Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε 5 Μουντιάλ – H Πορτογαλία κέρδισε με 3-2 την Γκάνα

Δεν έχει υπάρξει δεύτερο ημίχρονο όπως αυτό της Πορτογαλίας με την Γκάνα στο «974» για το παιχνίδι που έκλεισε την πρώτη αγωνιστική για τον όγδοο όμιλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

 

 

 

 

 

Για την ακρίβεια, το 3-2 της Πορτογαλίας επί της Γκάνας, που διαδέχθηκε το 0-0 της Ουρουγουάης με τη Νότιο Κορέα, δίνοντας αέρα φαβορί για τη φάση των «16» στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ήρθε από το 65′ και έπειτα, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ήταν μια απολύτως ιστορική στιγμή, διότι στο παιχνίδι που έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα, έγινε ο πρώτος στην Ιστορία που σκόραρε σε πέντε Παγκόσμα Κύπελλα. 

 

Η Πορτογαλία υπήρξε τρομερά αποτελεσματική, έχοντας ποσοστό πολύ κοντά στο 50% σε ό,τι αφορά τις τελικές στην εστία επί του συνόλου των προσπαθειών. Η Γκάνα, που φυσικά δεν μπήκε στο γήπεδο για να χάσει, παρ’ ότι παγκοσμίως αναγνωριζόταν ως υπόθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο, πλήρωσε λάθη που ήταν καταλυτικά. 

 

 

Δεν επρόκειτο μόνο για το γεγονός ότι γίνονταν στο χώρο του κέντρου, αλλά και πως αποδέκτης έγινε ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος, παίζοντας πίσω από τον Ρονάλντο και τον Ζοάο Φέλιξ, έγινε το πιο σημαντικό πρόσωπο της αναμέτρησης. 

Παρά την ισοφάριση του Αντρέ Αγιού, 8′ μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο, οι Πορτογάλοι σκόραραν δις στο τρανζίσιον. Ο Μπρούνο έκανε δύο πάσες με την ακρίβεια χιλιοστόμετρου: τέτοια ήταν η επιστήμη πίσω από αυτές, που παρ’ ότι το μάτι αμφέβαλε για το αν και κατά πόσο οι αμυντικοί κάλυπταν τον Φέλιξ στο 78′ και τον Ράφαελ Λεάο, στο πρώτο γκολ του με την Εθνική, στο 80′, ο VAR κατακύρωσε τις αποφάσεις του διαιτητή και των συνεργατών του να δείξουν σέντρα. 

Οι πεισματάρηδες Γκανέζοι κατάφεραν να δώσουν εσάνς αγωνίας στο παιχνίδι, αφού ο Ουσμάν Μπουκαρί, όχι απλώς μείωσε με κεφαλιά αλλά, πανηγύρισε ως Κριστιάνο Ρονάλντο το γκολ του, ένα κράμα σεβασμού και κικερώνειας ειρωνείας. Ο Φερνάντο Σάντος είχε βγάλει εκείνη τη στιγμή το αστέρι της Πορτογαλίας, η οποία γλίτωσε από μεγάλη κατραπακιά μετά το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ινιάκι Ουίλιαμς πήγε να κάνει ό,τι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Η αμυντική παρέμβαση έσωσε τον Ντιόγο Κόστα και όλη την Πορτογαλία από υπαρξιακά που θέλουν μια ντουζίνα συνεδρίες στο ντιβάνι για να λυθούν.

Πορτογαλία (Φ. Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77′ Λεάο), Οτάβιο (56′ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88′ Ράμος), Ρονάλντο (88′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (88′ Παλίνια).
Γκάνα (Ότ. Άντο): Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2′ Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2′ Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Αντρ. Αγιού (77′ Ζ. Αγιού).

 

Ιστορία έγραψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρεμιέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έγινε ο πρώτος στην ιστορία που σκόραρε σε 5 διαφορετικά Μουντιάλ αφήνοντας πίσω του μεγάλα αστέρια όπως είναι ο Πελέ και ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει στα Μουντιάλ του 2006, του 2010, του 2014, του 2018 και του 2022. Έφτασε πλέον τα 8 γκολ στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση και άφησε πίσω του τον Λιονέλ Μέσι.

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!