Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δύσκολες «μάχες» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πέμπτη αγωνιστική στη Euroleague, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ν’ αγωνίζονται την Πέμπτη (27/10), απέναντι σε Μονακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα.

Στις 19:45, η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται τους Μονεγάσκους, ομάδα που απέκλεισε στο Game 5 των περσινών πλέι οφ για να προκριθεί στο Βελιγράδι. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απέναντι στους φιλάθλους του στην Ευρώπη, αφού στο μοναδικό παιχνίδι που είχε δώσει στο ΣΕΦ, απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, εξέτιε ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, για όσα είχαν συνέβη μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μονακό τότε. Από το Τελ Αβίβ θα επιδιώξει να περάσει ο Παναθηναϊκός, όταν στις 21:05, θα πάρει θέση στο τζάμπολ απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ του πρώην παίκτη και προπονητή των «πρασίνων», Όντεντ Κάτας.

Ο αήττητος επί τέσσερις αγωνιστικές, Ολυμπιακός, θέλει να διευρύνει σε 5-0 το σερί του στον αγώνα με τη Μονακό. Έχοντας περάσει νικηφόρα από Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Μπασκόνια και σε συνδυασμό με τη νίκη επί της Ζαλγκίρις, η ομάδα του Πειραιά πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα. Η αντίπαλός του είχε δείξει από πέρυσι πως είναι… σκληρό καρύδι στα πλέι οφ, ενώ φέτος μετρά μία μόνο ήττα στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της στην Ευρώπη. Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες, στις 21 Οκτωβρίου πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 80-83 του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να κρατήσει… προσγειωμένους τους παίκτες του, τονίζοντάς τους πως ακόμη δεν έχουν πετύχει κάτι, ενώ τα… σκαμπανευάσματα στην απόδοση της ομάδας αποτελούν λόγο ανησυχίας στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Την ίδια ώρα, ο Σάσα Βεζένκοφ, αποτελεί.. εγγύηση και ήδη έχει αναδειχτεί δύο φορές MVP μίας αγωνιστικής στις τέσσερις από το εναρκτήριο τζάμπολ, ενώ την απόδοσή του έχει ανεβάσει εν συγκρίσει με πέρυσι ο Κώστας Σλούκας, έχοντας αποδειχτεί καθοριστικός στις νίκες των Πειραιωτών. Ο γκαρντ των Πειραιωτών έχει 14 πόντους, 7 ασίστ και 2 ριμπάουντ μέσο όρο στους πρώτους τέσσερις αγώνες της κανονικής περιόδου συγκεντρώνοντας 20,2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης ανά αγώνα.

Μάλιστα, αν μοιράσει τρεις ασίστ κόντρα στην ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, τότε θα περάσει στην 4η θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην Ιστορία της διοργάνωσης. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 1.338 ασίστ και με άλλες τρεις ξεπερνά τον Γάλλο γκαρντ, Τομά Ερτέλ που είναι τέταρτος με 1.340. Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε παραγωγικότητα έναντι της αντιπάλου του με 89 πόντους μέσο όρο έναντι 82,8 της Μονακό. Πάντως, η Μονακό δέχεται λιγότερους πόντους από τους παίκτες του Μπαρτζώκα, δηλαδή 79 μέσο όρο, ενώ ο Ολυμπιακός δέχεται 82,3 πόντους μ.ο.

Ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι. Οι «πράσινοι» δεν υπολογίζουν στον νεοαποκτηθέντα Ντουέιν Μπέικον, όπως εξήγησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Ισραήλ, την Τετάρτη (26/10). Οι «πράσινοι» μετρούν μία μόνο νίκη μέχρι στιγμής, αυτήν στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, την ώρα που η ομάδα του Όντεντ Κάτας έχει ηττηθεί μία φορά (86-71) από τη Φενερμπαχτσέ (2η αγωνιστική). Η Μακάμπι πετυχαίνει 80,3 πόντους μέσο όρο στη διοργάνωση φέτος, ενώ ο Παναθηναϊκός 72,5. Οι Ισραηλινοί υπερτερούν και αμυντικά, με 77 πόντους μέσο όρο, έναντι 80,8 που δέχονται οι «πράσινοι». Αντίπαλος της πρώην ομάδας του, την οποία βοήθησε πέρυσι να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ της Euroleague, θα βρεθεί ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντέρικ Ουίλιαμς. Απέναντι στη Μονακό, ο Αμερικανός έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 28 πόντους, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ και ο Ράντονιτς περιμένει μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση από αυτόν.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

EUROLEAGUE

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27-28 Οκτωβρίου)

Πέμπτη, 27/10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μονακό (Γαλλία) 19:45
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:05
Παρτιζάν (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)

Παρασκευή, 28/10
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0
Φενερμπαχτσέ 4-0
Άλμπα Βερολίνου 3-1
Μπασκόνια 3-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-1
Αρμάνι Μιλάνο 3-1
Μονακό 3-1
Μπαρτσελόνα 2-2
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-2
Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
Αναντολού Εφές 2-2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3
Βιλερμπάν 1-3
Βίρτους Μπολόνια 1-3
Βαλένθια 1-3
Παρτιζάν 1-3
Ερυθρός Αστέρας 0-4
Μπάγερν Μονάχου 0-4

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!