Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το σκεπτικό της απόφασης για την αθώωση Πλατινί και Μπλάτερ

Τρεις μήνες μετά την αθωωτική απόφαση, που εκδόθηκε από το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο της ελβετικής πόλης, Μπελιτζόνα, ο Μισέλ Πλατινί και ο Σεπ Μπλάτερ, έλαβαν γνώση του σκεπτικού της απόφασης, με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου, για την αποκαλούμενη ως «υπόθεση των δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων». Οπως είναι γνωστό, πρόκειται για μια πληρωμή που έγινε στον Πλατινί από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, στις αρχές του 2011, για υπηρεσίες συμβούλου, μεταξύ 1998 και 2002.

Στην απόφαση των 99 σελίδων, το ελβετικό ποινικό δικαστήριο, διευκρινίζει, στα συμπεράσματά του, ότι η δραστηριότητα ως συμβούλου του Μισέλ Πλατινί ορίσθηκε «τόσο με γραπτή σύμβαση της 25ης Αυγούστου 1999 όσο και -αντίθετα με το αντικείμενο της κατηγορίας – προφορικά» πριν προσθέσει ότι «τα δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που καταβλήθηκαν στον Πλατινί (αρχές 2011) και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης ύψους 229.126 ελβετικών φράγκων (239.470 ευρώ) που καταβλήθηκαν υπέρ του, οφείλονταν στη FIFA».

Επίσης, στο σκεπτικό της απόφαση, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι «οι κατηγορούμενοι δεν ενήργησαν με σκοπό τον αθέμιτο πλουτισμό και ότι το τιμολόγιο που υπέγραψαν οι εναγόμενοι δεν είναι ψευδές».

Υπενθυμίζεται, ότι η ελβετική εισαγγελία, που κατέθεσε προσφυγή τον περασμένο Ιούλιο για να αμφισβητήσει αυτήν την αθωωτική απόφαση, έχει στη διάθεσή της είκοσι ημέρες, μετά την παραλαβή της κοινοποίησης της απόφασης, για να επιβεβαιώσει ή όχι την επιθυμία της να ασκήσει έφεση..

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!