Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τζάμπολ με… τίτλο

Τα τελευταία τρία χρόνια η σεζόν στο μπάσκετ στην Ελλάδα ξεκινά με αγώνες που κρίνουν τίτλο. Το Super Cup, θεσμός εμπεδωμένος αλλού, εδώ είναι καινούργιο… φρούτο και φέτος μάλιστα έχει μία ακόμα καινοτομία. Τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος, το 2020 επειδή μετείχαν στο πρωτάθλημα της Α2, και πέρυσι, επειδή είχαν μόλις επιστρέψει στην Α1 και ως εκ τούτου δεν είχαν καταταγεί μέσα στις πρώτες τέσσερις ομάδες της Basket League την προηγούμενη περίοδο, όπως ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή.

Φέτος, όμως, είναι κανονικά παρόντες ως πρωταθλητές Ελλάδας την περασμένη σεζόν. Και το πιθανότερο είναι ότι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, που το κατέκτησε πέρυσι. Θα πρόκειται περί τρομερής έκπληξης αν ο οικοδεσπότης Κολοσσός (το φάιναλ φορ γίνεται στη Ρόδο) αποκλείσει τον Παναθηναϊκό ή ο Προμηθέας αφήσει έξω τον Ολυμπιακό. Διότι οι δύο Αιώνιοι απέχουν και φέτος πολύ από τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League.

Τι μπορεί να προσφέρει ένα τόσο πρόωρο ντέρμπι στους δύο Αιώνιους, εκτός φυσικά από ένα ακόμα τρόπαιο στην τροπαιοθήκη τους; Τίποτα. Ούτε καν την ευκαιρία για… γκρίνια στον ηττημένο.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, οι δύο ομάδες δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν παρά λίγες προπονήσεις μόνο με πλήρη σύνθεση, αφού διαθέτουν πολλούς διεθνείς παίκτες που έλειπαν στο Ευρωμπάσκετ, και αναγνωρίζουν όλοι μέσα και στον περίγυρο αυτών ότι αυτό που θα δουν το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας που θα εμφανίσουν αμφότεροι στη διάρκεια της σεζόν.

Πολύ περισσότερο ο Παναθηναϊκός, που είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, η οποία δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο για να δέσει και θα προσπαθήσει να ρολάρει μέσα από τα επίσημα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη μοίρα, αφού διατήρησε τον περσινό δυνατό και πετυχημένο κορμό του, κάνοντας λίγες ποιοτικές προσθήκες, όμως κι αυτός θέλει λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Υπό αυτή την έννοια, οι Ερυθρόλευκοι έχουν το προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ομως τα σπουδαία δεν είναι αυτά που θα δούμε στη Ρόδο, αλλά όσα θα ακολουθήσουν αργότερα…

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!