Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αντετοκούνμπο: Τι σημαίνει ο πανηγυρισμός που έκανε μετά το τρίποντο στο παιχνίδι με την Τσεχία (βίντεο-εικόνα)

Έναν ιδιαίτερο πανηγυρισμό του NBA χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το τρίποντο που πέτυχε στο παιχνίδι με την Τσεχία και το σκορ σε 91-83.

Αμέσως μετά το τρίποντο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε τα πόδια και κατέβασε τα χέρια. Η χειρονομία αυτή γίνεται για να δείχνει ότι ο παίκτης διαθέτει μεγάλες… μπάλες και είναι ασταμάτητος από τους αντιπάλους του. Μάλιστα έχει μακρά παράδοση στο αμερικανικό μπάσκετ.

Ο πρώτος που το έκανε στο ΝΒΑ ήταν ο παίκτης των Μιλγουόκι Μπακας, Σαμ Κασέλ στις αρχές του νέου αιώνα. Ήταν αντιγραφή της χειρονομίας που έκανε ένας παίκτης του μπέιζμπολ όταν σκόραρε στην ταινία«Major League II» το 1994. Αμέσως η κίνηση έγινε από τις πιο χαρακτηριστικές στο ΝΒΑ μέχρι το 2010 όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να την απαγορεύσουν και να επιβάλλουν πρόστιμα από 15.000 έως 25.000 δολάρια.

Αυτό φυσικά δεν απέτρεψε παίκτες να συνεχίσουν να κάνουν την χειρονομία όταν σκόραραν. Ανάμεσα στους παίκτες που τον έχουν αντιγράψει είναι ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Έντι Χάους, ο Καρόν Μπάτλερ, ο Τζαμίρ Νέλσον, ο Αντρέι Μπλατς, ο Κέβιν Μάρτιν, ο Μάρκο Μπελινέλι, ο Τζος Σμιθ, ο Τζο Τζόνσον.




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!