Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού καράτε ο Διονύσης Ξένος

Έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα -67κ., που κατέκτησε το 2021 στο Πόρετς, δείχνει ο Διονύσης Ξένος. Μόνο που αυτή τη φορά το επίτευγμα της πρόκρισης στον τελικό της κατηγορίας συνοδεύτηκε από ένα ορόσημο: τη νίκη επί ενός αθλητή που θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος καρατέκα του Ευρώπης, ανεξαρτήτως κατηγορίας!

Για να φτάσει στον  σημερινό τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καράτε του Γκαζιαντέπ, που θα ξεκινήσει στις 18:30, ο Ξένος νίκησε στον ημιτελικό τον Στίβεν Ντα Κόστα. Ο Γάλλος είναι εν ενεργεία «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενώ για να φτάσει στον ημιτελικό διέλυσε κατά σειρά τους αντιπάλους του με 10-1, 8-0 και 8-0. Όταν, όμως, αντιμετώπισε τον Ξένο, τα πράγματα άλλαξαν και ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 1-0, κατακτώντας την πρόκριση στον τελικό, όπου τον περιμένει ακόμα μία πολύ δύσκολη αποστολή: εναντίον του «γηπεδούχου» Τούρκου, Μπουράκ Ουϊγκούρ.

Οι Ογιάλα (Εσθονία, 5-0), Μπέρακ (Κροατία, 4-1) και Πακ (Ουκρανία, 3-2) ήταν τα εμπόδια που ξεπέρασε πριν από τον ημιτελικό o Ξένος, ο οποίος αμέσως μετά στάθηκε στο πλευρό του μικρού αδελφού του, Στέφανου. Ο 22χρονος πρωταθλητής των -60κ. ήταν για ακόμα μία διοργάνωση εντυπωσιακός, κερδίζοντας το pool του με νίκες επί των Ντουγιάκοβιτς (Βοσνία, 5-0), Ντράμπεκ (Τσεχία, 3-0) και Αρίφι (Αλβανία, 2-0). Στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Τούρκο Σαμντάν και έτσι θα παίξει απευθείας στον «μικρό» τελικό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!