Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σισέ και… Παλάσιος βάζουν ιδέες στον Μαρτίνς

Όταν ο Παπ Αμπού Σισέ έπαιρνε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού το περασμένο Σάββατο στο φιλικό με τη Σαχτάρ, κάποιοι… ταξίδεψαν στον χρόνο.

Επέστρεψαν στον Ιούλιο και εκείνο το βράδυ στο Μπακού που σε κατάσταση ανάγκης ο Πέδρο Μαρτίνς επιστράτευε τον θεόρατο Σενεγαλέζο των 197 εκατοστών στην πτέρυγα βαφτίζοντάς τον σε μια στιγμή ως τον ψηλότερο αριστερό μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Άλλοι πάλι δεν μπήκαν στον πειρασμό μιας τέτοιας σύνδεσης. Πιο πρακτικά μυαλά, θυμήθηκαν ότι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έχει 85 ματς από τον Γενάρη του ’21 και ότι τέλος πάντων δεν γίνεται ως και στα φιλικά να γράφει στο κοντέρ του 90λεπτα. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Φώτης Κίτσος ήταν με τον Ολυμπιακό Β΄, έπρεπε κάποιος να του δώσει μια ανάσα. Έτυχε να είναι ο Σισέ…

Καμιά φορά όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Στην προκειμένη περίπτωση; Στο γεγονός πως παρατηρώντας τέσσερις σεζόν τώρα τη δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς εύκολα διαπιστώνεις πως σπανίως κάνει πράγματα στην τύχη. Και μιας και ο Σισέ σε ένα ημίχρονο πλάι στον ασβέστη απέναντι στη Σαχτάρ έδειξε για πολλοστή φορά πως στη φετινή του σεζόν είναι ικανός για τα πάντα; Ίσως τη συνέχεια να πρέπει να την αποδείξει (και) στη Λεωφόρο.

Δοκιμή και… Παλάσιος

Μια δοκιμή χθες στον Ρέντη είχε τετράδα στην άμυνα Βρουσάι, Σωκράτη, Μανωλά και Σισέ. Με τον Σενεγαλέζο στο αριστερό άκρο. Εκεί που μεταξύ μας ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύσεις για τον υπ αριθμόν 1 κίνδυνο της επιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού. Του Σεμπάστιαν Παλάσιος, που μέσα στο 2022 έχει σκοράρει 9 γκολ και έχει αναδειχθεί στον «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν ο Μαρτίνς σκέφτεται όντως να ρίξει πάνω του τον Σισέ, είτε από την αρχή είτε κατά την εξέλιξη του ματς; Θα φανεί στη… σκηνή το βράδυ της Κυριακής. Είπαμε όμως, ο Πορτογάλος σπανίως κάνει πράγματα στην τύχη. Ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία όπου ο Ολυμπιακός μέσα σε πέντε βράδια (Λεωφόρος, Τούμπα) καλείται να κάνει μπόλικα βήματα προς τα εμπρός στο μονοπάτι της φιλοδοξίας του νταμπλ.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών έχει επιχειρήσει ξανά κάτι τέτοιο. Στην Πόλη, κόντρα στη Φενερμπαχτσέ. Στο… ελληνικό γλέντι του Μασούρα. Τότε είχε στείλει στον δεξιό διάδρομο της άμυνας τον Ουσεϊνού Μπα επιλέγοντας Σωκράτη και Σισέ στις θέσεις των στόπερ. Είχε αντέξει εκείνη η δοκιμή ένα ημίχρονο. Φτάνει όμως για να θεωρηθεί δεδικασμένο. Και περισσεύει αν τοποθετήσει κανείς και τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ.

Τα δεδομένα

Ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο –αλλά και στην Τούμπα δύο εβδομάδες αργότερα- τον Γενάρη είχε εμφανιστεί με τρεις στόπερ. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία πέντε ματς Super League έχει δεχθεί τόσα γκολ (6) που δεν είχε δεχθεί στα προηγούμενα δεκαπέντε. Ο Ολυμπιακός σε αυτά τα τελευταία δείγματα έχει… προδοθεί ανασταλτικά από το… μπόι και τη συγκέντρωσή του στις στημένες μπάλες, άρα προφανώς και θέλει να τονώσει την «αεροπορία» του. Και είναι και κάτι ακόμη: ο Ρέαμπτσιουκ του Φλεβάρη, του Μάρτη και του Απρίλη, που δεν έχει σχέση με τον Ρέαμπτσιουκ του πρώτου δωδεκάμηνου με τα Ερυθρόλευκα. Όχι φυσικά σε διάθεση, αλλά σε δυνάμεις…

Όλα αυτά μαζί σίγουρα δημιουργούν μια δέσμη από ενδείξεις. Για αποδείξεις όμως η υπομονή είναι αυτονόητη…

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!