Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δημοσκόπηση ALCO: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί και οι «διαρροές» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό οι πολίτες, ενώ ο Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, που παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, με ποσοστό 27%, έναντι 10% του Νίκου Ανδρουλάκη, 6% του Κυριάκου Βελόπουλου, 5% του Δημήτρη Κουτσούμπα και 4% του Στέφανου Κασσελάκη. «Κανένας», ωστόσο, απαντά το 37%.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι είναι οι εξής:

Δένδιας: 26%

Πιερρακάκης: 13%

Γεωργιάδης: 7%

Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4%

Κανένας απαντά το 51%.

Συσπειρώσεις και διαρροές

Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61%, καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% φαίνεται να κατευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ 6% επιλέγει αποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαρκή συρρίκνωση, καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση Ελευθερίας και 4% προς το ΚΚΕ. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 3 στους 10 (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

ΕΣΥ και Τέμπη

Σε άλλα ευρήματα του γκάλοπ, οι μισοί ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ, έναντι 29% που απαντά «λίγο» και 17% που απαντά «αρκετά».

Τέλος, το 75% θεωρεί αδικαιολόγητη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών για το δυστύχημα των Τεμπών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!