Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Χάρης Μαυρουδής στα Παραπολιτικά 90.1: “Η κατάσταση αυτή είναι πραγματικά τραγική”

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Χαλανδρίου, κος Χάρης Μαυρουδής μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση»

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Χαλανδρίου, κος Χάρης Μαυρουδής μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το  δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε: 

Χ.ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ: Η κατάσταση αυτή είναι πραγματικά τραγική. Ένας αστικός δήμος σαν το Χαλάνδρι να πιάσει φωτιά. Μιλάμε για μια περιοχή που έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα με τις αποψιλώσεις και νομίζω ότι αυτό έσωσε όλη την περιοχή.

Χ.ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ: Στο δήμο Χαλανδρίου έχουμε αγοράσει  εδώ και δύο -τρία χρόνια έναν μεγάλο αριθμό από υδροφόρες, έχουμε 8 υδροφόρες  μαζί με κάποια μικρά οχήματα, δεν έχουμε οδηγούς. Οι προσλήψεις απαγορεύονται. Προσλήψεις μπορούν να γίνονται με πεντάμηνες συμβάσεις, με αποτέλεσμα φέτος που ζητήσαμε 6 οδηγούς -οι οποίοι θα πολλαπλασιάζανε τις δυνατότητες κατάσβεσης- δεν ήρθε κανένας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο φαντάζομαι ότι ισχύει σε όλους τους δήμους. Τους οδηγούς αυτούς θα τους πληρώναμε εμείς στο δήμο η νομοθεσία όμως και οι μνημονιακοί νόμοι δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες. Ποιος οδηγός θα έρθει για πεντάμηνο αντί να πάει σε μια ιδιωτική επιχείρηση για όλη τη διάρκεια του χρόνου  και πολλών χρόνων και με πολύ καλύτερους μισθούς από αυτούς που επιτρέπει το δημόσιο.

Για την πρόληψη 

Χ.ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ: Θα έπρεπε τα χρήματα που δίνονται από το κεντρικό κράτος στους δήμους να είναι πολύ περισσότερα. Μιλάμε για το δήμο Χαλανδρίου όπου έχουμε δαπανήσει εκατοντάδες χιλιαδες ευρώ  για τον καθαρισμό των οικοπέδων. Τα χρήματα που πήραμε από την κεντρική κυβέρνηση ήταν 35 χιλιάδες ευρώ για ένα δήμο που έχει βουνό, έχει ρεματιά. 

Χ.ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ: Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πυροσβέστες που ήρθαν η αλήθεια όμως είναι, χωρίς να είναι μομφή προς αυτούς εντολές εκτελούνε, ότι άργησε να έρθει η Πυροσβεστική στην πόλη μας. Όταν ήρθε, ήρθε με πάρα πολύ κόσμο, με αρκετά οχήματα ήταν όμως πια ήδη αργά γιατί η διασπορά της φωτιάς ήταν πάρα πολύ μεγάλη. 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!