Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Άγγελος Συρίγος στα Παραπολιτικά 90,1: “Είναι η περίοδος όπου η δημοκρατία μας έχει λειτουργήσει ως δεν είχε λειτουργήσει τα προηγούμενα 150 χρόνια”

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Άγγελος Συρίγος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:  

Με αφορμή την τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου 

Α.ΣΥΡΙΓΟΣ: Ο τρόπος αντιδράσεώς τους για κάποιον που θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους δεν είναι ο αναμενόμενος. Αυτό που κάνουν δείχνει να ξεπερνάει τη λογική που επικρατεί τον τελευταίο καιρό.  

Α.ΣΥΡΙΓΟΣ: Η περιοχή που γίνεται η επιστημονική έρευνα είναι λίγο έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι είναι η περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου η οποία παράλληλα έχει οριοθετηθεί και από την Ελλάδα με την Αίγυπτο το 2020. Δηλαδή γίνονται έρευνες στην ανοιχτή θάλασσα, λίγο έξω από τα χωρικά μας ύδατα,  καθαρά στην περιοχή που εμπίπτει και στο τουρκολιβυκό μνημόνιο και στη συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου για αυτό το λόγο και αντιδρούν έτσι έντονα. Τους «πατάει τον κάλο» το συγκεκριμένο σημείο. 

Α.ΣΥΡΙΓΟΣ: Η αντίδραση με τα πέντε πλοία δείχνει ότι μπορεί να μπαίνουμε σε μια άλλη περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αυτό θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες. Για μένα το κρίσιμο σημείο είναι τι θα γίνει στον εναέριο χώρο αν ξαναρχίσουν δηλαδή παραβιάσεις και  παραβάσεις. 

Α.ΣΥΡΙΓΟΣ: Αυτή τη στιγμή στον αέρα έχουμε εμφανέστατη υπεροχή πλέον , το ίδιο χρειαζόμαστε και στη θάλασσα . Σε λίγο καιρό με τις Belharra που θα έρθουν  θα έχουμε υπεροχή και στη θάλασσα. 

Ερωτηθεις αν πιστεύει ότι κινδυνεύει σήμερα η Δημοκρατία 

Α.ΣΥΡΙΓΟΣ: Όχι δεν κινδυνεύει. Από το 1974 και μετά ζούμε σε ένα φωτεινό ξέφωτο. Είναι η περίοδος όπου η δημοκρατία μας έχει λειτουργήσει ως δεν είχε λειτουργήσει τα προηγούμενα 150 χρόνια του ελληνικού κράτους. Είναι η περίοδος που έχουμε κατορθώσει να ενισχύσουμε τη θέση μας διεθνώς, είναι η καλύτερη περίοδος του ελληνικού κράτους. 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!