Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ; – Η Δώρα Τσαμπάζη για Παπανώτα: “Να εξετάσει το θέμα η Επιτροπή Δεοντολογίας”

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπανώτα σε σχέση με τις κακοποιημένες γυναίκες, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για ζήτημα επιλογής τους και ότι είναι «πρόβλημά τους» αν έχουν επιλέξει για σύντροφό τους κάποιον «σατράπη». Επί του θέματος τοποθετήθηκε, μιλώντας στο Kontra, η συνυποψήφιά του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος Δώρα Τσαμπάζη, που έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια» εξαιτίας αυτής της τοποθέτησης του δημοσιογράφου, ενώ σημείωσε πως πρέπει να επιληφθούν του θέματος τα αρμόδια όργανα της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε επίσης πως δεν θεωρεί πως υπήρξε κάποια παρέμβαση στα λεγόμενα του Δημήτρη Παπανώτα, αναφερόμενη σε όσα δήλωσε ο ίδιος περί «κοπτοραπτικής», σε δήλωση που εξέδωσε μετά την προβολή των επίμαχων δηλώσεών του.

Όσα είπε η Δώρα Τσαμπάζη

Ειδικότερα, η Δώρα Τσαμπάζη είπε τα εξής:

«Ήμουν εδώ πριν από δύο εβδομάδες για τη γυναικοκτονία. Και υπάρχουν περιπτώσεις που οι γυναίκες τα κάνουν όλα σωστά και παρ’ όλα αυτά πέφτουν θύματα άγριας δολοφονίας. Οπότε μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση η οποία θεωρώ ότι όχι απλά δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα της πατριαρχίας που είναι όλα ακόμη βαθιά ριζωμένα. Και θέλω να πω ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο το οποίο το κοσμεί και μιλάμε για τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε πρέπει λίγο οι κεραίες μας να είναι λίγο ανοιχτές σε όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει.

Εγώ κάθισα και είδα πολύ προσεκτικά και ως δημοσιογράφος τη δήλωση του κ. Παπανώτα, το κομμάτι που αναφέρεται στον άνδρα και στον σατράπη δεν έχει υποστεί παρέμβαση ή κάτι, είναι συνεχόμενη η σκέψη του. Παρ’ όλα αυτά, αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν έχει ερμηνευθεί σωστά, νομίζω μπορεί να ζητήσει όλο το υλικό από την κυρία Φαίη Σκορδά να το παραθέσει στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στα θεσμικά όργανα και εκείνα να αποφασίσουν.

Ο κ. Παπανώτας -όπως και εγώ και οι υπόλοιποι- έχει επιλεγεί μέσα από αυτή την καινούργια διαδικασία των προκριματικών, άρα ο κόσμος αποφάσισε να είναι εκεί, νομίζω πρέπει να το εξετάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, τα εκτελεστικά όργανα και αν ο κόσμος αγνοούσε την ύπαρξη αυτών των δηλώσεων ή αν το κόμμα δεν πρόσεξε ή αγνόησε αυτές τις δηλώσεις, θα πρέπει τώρα σε αυτή τη φάση… Δηλαδή αν εγώ θεωρούσα ότι είχαν παραποιηθεί οι δηλώσεις μου θα ζητούσα ολόκληρο το βίντεο να το καταθέσω εκεί που πρέπει για να είμαι εντάξει. Εγώ στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπανώτα διάβασα σε μια παλαιότερη ανάρτησή μου. Πριν ένα μήνα δεν είναι παλιό, είναι φρέσκο είναι τωρινό, παλιό είναι πριν πολλά χρόνια που πολλοί έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε άποψη. Εύχομαι να έχει παραποιηθεί αυτό και περιμένω το αληθινό το βίντεο γι’ αυτό που θεωρεί ο κ. Παπανώτας ότι έχει πει».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!