Tα μέτρα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου, όπως και σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ανακοινώνει από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ενημέρωση διεξάγεται με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής.
Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα ακολουθήσει η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δευτερολογία των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και τριτολογία του πρωθυπουργού.
Μαζί με τον Πρωθυπουργό στα υπουργικά έδρανα βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και Εβρου, όπως οι κκ. Καιρίδης, Βορίδης, Αυγενάκης, Σταϊκούρας.
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του δήλωσε την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων. «Το επεδίωκε η ελληνική διπλωματία με όλες τις κινήσεις και πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση θα πρωτοστατεί στην περιοχή με πρωτοβουλίες για ειρήνευση στην περιοχή», τόνισε.
Η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα που δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά για συγκλίσεις ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Βρίσκομαι εδώ για να ενημερώσω τη Βουλή για το μείζον ζήτημα της κλιματικής κρίσης, που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη. Το θέμα αυτό απαιτεί και ρεαλιστικές δράσεις και συναινέσεις», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του από το βήμα της Βουλής.
“Μετά από ερωτήσεις πολλών για το θέμα και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισα να το συζητήσουμε συνολικά εδώ στη Βουλή”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Οι κλιματικές κρίσεις δεν θα αποτελούν έκτακτα φαινόμενα, αλλά θα ξεσπάσουν κάθε στιγμή χωρίς πρόβλεψη για την έκταση», συνέχισε.
“Στον Έβρο η Πυροσβεστική παλεύει και λίγες μερες μετά ο Daniel και ο Elias άλλαξαν την εικόνα της περιοχής από τις πυρκαγιές έπεσαν τόνοι νερού στη Θεσσαλία”.
Σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, φέρνοντας ως παραδείγματα τον Καναδά και την Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι η κακοκαιρία Daniel έπληξε με σφοδρότητα την Ελλάδα αλλά και τη Λιβύη.
Στη συνέχεια έδειξε στατιστικό πίνακα με τα ποσοστά βροχόπτωσης στον Daniel και στον Ιανό και τόνισε πως τα ποσοστά βροχόπτωσης του Daniel είναι δεκαπλάσια από εκείνη του Ιανού.
Η άμυνα στην κλιματική κρίση είναι παγκόσμια σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: parapolitika.gr