Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εκλογή νέου προέδρου της Βουλής – Δείτε Live την διαδικασία

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η Βουλή με αντικείμενο την εκλογή του προέδρου του Κοινοβουλίου και των αντιπροέδρων αυτού. Της συνεδρίασης προεδρεύει ο προσωρινός Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και θα ανακοινώσει τις επιστολές των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων σχετικά με τα πρόσωπα που προτείνουν για νέο πρόεδρο της Βουλής καθώς υποβολή υποψηφιότητας από υποψήφιο, δεν είναι παραδεκτή.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δεν προτάθηκε εκ νέου για θέση αντιπροέδρου, απηύθυνε, όπως είπε, «λόγια καρδιάς για μια πορεία 8 ετών». «Μπορεί η η έδρα να φαντάζει ψηλά αλλά ουδέποτα την αντιμετώπισα αφ’ υψηλού. Επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο θα ξεκινήσουμε από το ίδιο υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Θέλω να επενδύσουμε στη σύνεση και την αλήθεια των προθέσεών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης ο οποίος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο Τασούλα αλλά και τον Φρούραρχο της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην Βουλή, έχει γνωστοποιήσει ότι προτείνει για την θέση τον νυν πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση για πρόεδρο της Βουλής τον Κώστα Τασούλα, ενώ «παρών» θα ψηφίσει η Πλεύση Ελευθερίας στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο βουλευτής της Νίκης, Γιώργος Αποστολάκης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει «παρών» διευκρινίζοντας ότι «δεν αφορά το πρόσωπο του προέδρου αλλά λόγους ισότητας ψήφου».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!