Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ορκωμοσία νέας Βουλής: Δείτε live την διαδικασία

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιείται αυτή την ώρα η ορκωμοσία σήμερα της Βουλή των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το νέο Σώμα της Βουλής έχει συνέλθει στις 11:00 το πρωί υπό την προεδρία του Α’ Αντιπροέδρου της προηγούμενης σύνθεσης, Νικήτα Κακλαμάνη, τον οποίο θα συνοδεύσουν στην πρώτη αυτή πανηγυρική συνεδρίαση οι τέσσερις προσωρινοί Γραμματείς, οι νεότεροι σε ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων κομμάτων, δηλαδή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα και συνομίλησε με όλους σχεδόν τους βουλευτές της ΝΔ. Συναντήθηκε, μάλιστα, στον διάδρομο της ολομελειας και με τον Νίκο Ανδρουλάκη την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να έχουν τυπική χειραψία.

Στις 11 μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας θέση στο πρώτο έδρανο δίπλα στην Όλγα Γεροβασιλη και τον Σωκράτη Φάμελλο

Αρχικά ο κ. Κακλαμάνης θα αναγνώσει την Ημερήσια Διάταξη, θα καταθέσει στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές, ενώ θα ανακοινώσει στο Σώμα τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών για την επιλογή της μίας από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν.

Ευθύς αμέσως, ο κ. Κακλαμάνης θα καλέσει τον προσωρινό Α’ Γραμματέα της Βουλής να συνοδεύσει στην αίθουσα της ολομέλειας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου για να τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ήδη έχουν προσέλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι νέοι βουλευτές για να ορκιστούν, με πολλούς από εξ αυτών να κάνουν και δηλώσεις στις κάμερες πριν εισέλθουν στη Βουλή.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!