Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τσίπρας από Ζάππειο: Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος – Δεν θα είμαι υποψήφιος

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στα στελέχη του κόμματος ότι παραιτείται, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις να σταθείς απέναντι στην ιστορία σε όσους σε στήριξαν. Έχω την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις παίρνω εν θερμώ και αυτό έκανα για τρία 24ωρα γιατί ξέρω ότι οι αποφάσεις έχουν επιπτώσεις και σε άλλα πρόσωπα»

 

«Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά», ανέφερε ο ίδιος. «Την ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορέσει με σεμνότητα και ανοιχτά μάτια να διαβάσει τις αντιθέσεις της κοινωνίας. Αυτό αφορά και εμένα, στον ιστορικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει».

«Ήμουν ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό το ταξίδι ήταν μία πορεία πυο σε κάθε του μέρα, ήταν μέρα μάχης. Αντιμετωπίσαμε στην αρχή μία ΕΕ καχύποτη και εχθρική απέναντι στην Ελλάδ ακαι μία συμμαχία δανειστών που θεωρούσε την πατρίδα άξια τιμωρίας, αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς εκτός της χώρας αλλά έβρισκαν συμπαραστάτες εντός της. Δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε».


Αυτό το ταξίδι είχε και συμβιβασμούς και τραύματα και φθορά. Ήταν ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία, ιοι εμπειρίες, οι επιτυχίες, ταα λάθη, οι μάχες που κερδίσαμε για την πατρίδα αλλά κα ιεκείνε ςπου χάσαμε αποτελούν την αναντικατάσταση παρακαταθήκη για τον νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο. Το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει η αρχή αυτού του νέου κύκλου. Το εκλογικό σώμα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μία διπλή εντολή, πρώτον να ανταποκριθεί στον ΄ρολο της αξ. αντιπολίτευσης που πάντα είναι ρόλςο κόμματος εξουσίας και Να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκεδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την διακυβέρνηση του τόπου.

Να αναδιοργανθωούμε άμεσα χωρτίς χρονοτριβή, να μη χαθεί ούτε μία μέρα τόσο στην αντιπαραθεση με την κυβέρνηση όσο όμως και με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες, προβλη΄ματα. Μια διαδικασία βαθειάς ανανέωσης και επανίδρυσης που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που πρέπε ινα εκπροσωπούμε.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα και αυτό δεν αφορά μόνο το κόμμα μας, αλλά την ποθιότητα της δημορκατίας μας, τις αντιασεις στις πολιτικές της ΝΔ, της ακροδεξιάς και του φασισμού. Αυτήν την πεποίθησή μου για την διαδικασία ανανέωσης και επανίδτυησς θα ήτα υποκριτικ΄πο να την προτείνω μόνο με τον λόγο μου αν δεν την υπηρετώ ταυρτχόρονα και με την πράξη μου.

Το νέο κύμα στην κοινωνία περνάει είτε με συγκρούσεις, είτε επειδή κάποιοι που κατέχουν θέσεις ευθύνησς κατανοουν την αναγκιοτητα του. Εγώ την κατανοώ για ένα νεο κυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφάσισα να παραμερισω για να περασει. Εχω ρεμπιστοσύνη στο δυναμικο του κομματος μας.

Αποφασισα να προτεινω την εκλογη νεας ηγεσιας απο τα μελη του κομματος. Την αμεση προσφυγη στις σχετικες διαδικασιες, οπου δεν θα ειμια υποψηφιος. 

Στην [πολιτική που αναφέρεται σε αξιες μπορείς να είσαι μάχιμος κα ιδημιουργικός κα ιπιο χρήσιμος κα ιχωρίς αξιωματ. Να αποδειξω οτι οι μαχες για τις ιδέες δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς. Απευθύνομαι στα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους, δεσμεύομαι ότι συνεχίζω να είμαι μαζί τους και θα συνεχίσω να τους αισθνάομαι γιατί το ταξίδι συνεχίζεται και η πιο ομορφη θάλασσα είναι αυυτή που δεν έχουμε ακομη ταξιδέψει.

Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα για κανέναν μας.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!