Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Λεωνίδας Ραπτάκης μιλάει για τις εκλογές, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ουκρανία: «Ότι νησί είναι ελληνικό θα παραμείνει ελληνικό»

O Λεωνίδας Ραπτάκης, Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής  συναντήθηκε στην Άνδρο (από όπου κατάγεται) με τη Δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπούλου και μίλησε εφ όλης της ύλης στο BestNews.GR

Σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε, είναι ότι πρώτη φορά Γερουσιαστής μιλάει για Ουδετερότητα της Ουκρανίας.

Ο Λεωνίδας Ραπτάκης, έξυπνος, έμπειρος πολιτικός, Γερουσιαστής με μακρά διαδρομή, προσηνής και πράος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του BestNews.GR ακόμη και όταν η Χρύσα Σαραντοπούλου επιδίωξε να τον “ζορίσει” με ερωτήσεις όπως: Γιατί να υπάρχει ΝΑΤΟ το 2023!

Έχοντας πάντα έναν έξυπνο διπλωματικό τρόπο, ο κ. Ραπτάκης είπε χαρακτηριστικά για τις εκλογές στην Ελλάδα:

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα “έχτισε τα θεμέλια” και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη “έχτισε το κτήριο” στη σχέση Ελλάδας – Αμερικής. Εμείς υποστηρίζουμε όλους τους πολιτικούς. Και οι 300 εκλεγμένοι στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι συνάδελφοί μας.»

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την υποστήριξη της Αμερικής στη χώρας μας, μίλησε διεξοδικά τονίζοντας τι έχει σκοπό να κάνει η Αμερική για να συνεχίσει να έρχεται σε ελληνικά νησιά:

«Ότι νησί είναι ελληνικό θα παραμείνει ελληνικό. Είναι σαν να πει η Ρωσία, η Κίνα, η Β. Κορέα πως τα νησιά της Αλάσκας, τα οποία βρίσκονται 3.000 μίλια μακριά από τη στεριά της Αμερικής, ότι δεν είναι αμερικάνικα και πρέπει να τα δώσει πίσω στη Ρωσία κλπ.. »

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ραπτάκης δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα κάνει τίποτα. …Η Αμερική έχει το καρότο και το μαστίγιο. Η Τουρκία σέβεται την Αμερική.»

Για τις παραβιάσεις των Τούρκων:

«Οι Βρυξέλες πρέπει να πουν στην Τουρκία πέρασες τα σύνορα της Ευρώπης, όχι απλά πέρασες τα σύνορα τα ελληνικά.»

Σε ερώτηση, γιατί η Αμερική έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο με μια χώρα που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, αναφερόμενοι στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, ο κ. Ραπτάκης τόνισε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να ήταν ουδέτερο κράτος, επικαλούμενος την αρχή της ουδετερότητας που διέπει την Ελβετία. 

«Είναι γεωπολιτικό θέμα. Η Ουκρανία, έπρεπε να έχει γίνει σαν την Ελβετία. Με την Ουκρανία η πολιτική έπρεπε να ήταν πιο διαλλακτική. Έπρεπε να το είχαμε μελετήσει καλύτερα. Είναι κακό για όλους αυτός ο πόλεμος και δεν ξέρω πότε θα τελειώσει.»

Ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης με τη Δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπούλου

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) που είναι Πρόεδρος ο Λεωνίδας Ραπτάκης έχει περίπου 170 εβδομήντα μέλη, Έλληνες του εξωτερικού, εκλεγμένους σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά τον κόσμο.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Η δουλειά μας σαν εκλεγμένοι είναι να χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στις χώρες και να βοηθήσουμε στα γεωπολιτικά θέματα, στις επενδύσεις, στον πολιτισμό.»

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της χώρας μας και τις επενδύσεις, τόνισε ότι η σταθερότητα στη Μεσόγειο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, η Αμερική βοηθάει την Ελλάδα και την Κύπρο όπου χρειαστεί και δήλωσε: «Οι Έλληνες θα είναι πολύ ευχαριστημένοι εάν μπορεί η Αμερική να πει είμαι η ασφάλεια σας. »

Ο Λεωνίδας Ραπτάκης εκλέγεται στην πολιτεία Rhode Island των ΗΠΑ η οποία έχει 1.100.000 κατοίκους, είναι στην πολιτική σκηνή της Αμερικής από το 1993 και ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει με θέρμη για την σπουδαία δουλειά που κάνει ως Μέλος της Γερουσίας αλλά και ως Έλληνας.

Μιλάει άπταιστα ελληνικά γι αυτό και η συνέντευξη έγινε στην ελληνική γλώσσα. Αγαπάει την Ελλάδα, έρχεται συχνά στην πατρίδα με τη σύζυγό του και τα παιδιά του και φυσικά επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο, όπου και τον συναντήσαμε.

Ο Λεωνίδας Ραπτάκης στο χωριό του στην Άνδρο όπου τον συνάντησε η Χρύσα Σαραντοπούλου

Για εμάς στο BestNews.GR ο Λεωνίδας Ραπτάκης αποτελεί ένα θετικό πρότυπο, Έλληνας που αγαπάει ειλικρινά την πατρίδα του, πολύ γλυκός άνθρωπος και μια ήρεμη δύναμη που υπερασπίζεται το δίκαιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι γονείς του έχουν γεννηθεί και οι δύο στην Άνδρο. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός στο εμπορικό ναυτικό με το καράβι ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ της εταιρίας Γουλανδρή, το οποίο ήταν το πρώτο πλοίο που έκανε το ταξίδι Πειραιά Νέα Υόρκη. Με την εισβολή των Γερμανών στη χώρα μας, το καράβι που ταξίδεψε ο πατέρας του βρισκόταν στην Αμερική και τότε ζήτησε άσυλο και έμεινε στην Αμερική.

Ακούστε όλη την ιστορία της ενδιαφέρουσας πορείας του που αφηγείται ο Λεωνίδας Ραπτάκης στο BestNews.GR και δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε μιλώντας για όλα τα κρίσιμα γεωπολιτικά θέματα:

@chrisasarantopoulou Είναι σαν να λέμε οτι “τα τελευταία νησιά της Αλάσκας δεν είναι αμερικάνικα” – Λεωνίδας Ραπτάκης, Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής, μιλάει στη Χρύσα Σαραντοπούλου εφ όλης της ύλης #chrisasarantopoulou #bestnewstv #bestnews #χρυσασαραντοπουλου #raptakis #usa🇺🇸 #greece🇬🇷 #greektv ♬ πρωτότυπος ήχος – Χρύσα Σαραντοπούλου

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!