Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Aπό τον Σεπτέμβριο είχε ενημέρωση ο Αλέξης Τσίπρας για τη στήριξη στον Οζγκιούρ από το τουρκικό προξενείο – Δείτε το αποκαλυπτικό e-mail

Νέα στοιχεία για την στήριξη του τουρκικού προξενείου στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, ήρθαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το στέλεχος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, Σταυρούλα Μάρκου, η οποία ήταν και υποψήφια βουλευτής του 2019 είχε στείλει από τον Σεπτέμβριο του 2022 μήνυμα στην Κουμουνδούρου για τη «λυσσαλέα προώθηση» από το «τουρκοπαρακρατικό κατεστημένο».

Το επίμαχο e-mail

Στο επίμαχο e-mail που εστάλη, σύμφωνα με το Action24 προς το οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μάρκου αναφέρει:  

«Δεν θέλω να πιστέψω παρόλο που μας το είχαν πει ανοιχτά και οι ίδιοι σε κάποια συνεδρίαση της γραμματείας μας ότι όλα γίνονται σκοπίμως για να αγανακτήσουμε και να φύγουμε μόνοι μας για να ενισχυθεί η υποψηφιότητα ενός και μόνο υποψηφίου τον οποίο λυσσαλέα προωθεί σύσσωμο το τουρκοπαρακρατικό και παραθρησκευτικό κατεστημένο της περιοχής μας σε βάρος του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου και άλλων υποψηφίων σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου».

Από το e-mail, επομένως, προκύπτει ότι τουλάχιστον οχτώ μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την προώθηση του Φερχάτ Οζγκιούρ από το τουρκικό προξενείο.

Σύμφωνα με την κυρία Μάρκου «η συμπεριφορά, οι δημόσιες εμφανίσεις και οι φωτογραφίες του κ. Φερχατ στο διαδίκτυο δημιουρογύσαν εντάσεις ανάμεσα στα μέλη μας με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι των προοδευτικών πολιτών να αρχίσει να απομακρύνεται».

Είχε προηγηθεί η ανάδειξη του κ. Οζγκιούρ σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα, όμως, υπήρξαν παραιτήσεις άλλων υποψηφίων που είχαν συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές.

Ποινή

Αντί, δε, να υπάρξει κάποια αντίδραση για τις καταγγελίες, η Σταυρούλα Μάρκου, η οποία είναι στέλεχος της Αριστεράς από το 1989, υποστηρίζει οτι εισέπραξε μια ποινή για άρθρο που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο.

«Ενημερώσαμε σχετικά πάρα πολλές φορές με τηλεφωνήματα και επιστολές τα αρμόδια κομματικά όργανα ζητώντας βοήθεια και λύση, Βοήθεια δεν ήρθε ποτέ αλλά ήρθε μια επιτροπή για να διερευνήσει τα γεγονότα από κόντα και να δει κάποιες αναφορές που είχαν γίνει για το αν παραβιάστηκε το αδιάβλητο των εκλογών για την Κεντρική Επιτροιπή. Έβγαλε πόρισμα μετά από έξι μήνες με διάφορες ποινές μεταξύ των οποίων μια δίμηνη αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας γιατί σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής είχα εκθέσει την πολιτική του κόμματος και του προέδρου μας στην περιοχή μας με ένα καθαρά πολιτικό κείμενο που είχα δημοσιεύσει στον τοπικό τίτλο με τον προφητικότατο τίτλο – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων “ως πότε θα κρίβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αν δεν ξεπεράσουμε τον παλιό εαυτό μας δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε”».

Καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί η καταγγελία της Ελένης Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για  εξόφθαλμη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία, και η ανάρτηση του πρώην μέλους της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτή Συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Κομοτηνής, Θανάση Καλογιαντσίδη, ο οποίος αναφέρθηκε σε επικράτηση στο νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!