Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εύα Καϊλή: Ελεύθερη χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο

Ελεύθερη να εξέρχεται από την οικεία της χωρίς το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που της είχε τεθεί κατά την αποφυλάκισή της, είναι πλέον η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή.

Ο Έλληνας συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει και στα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η μόνη απαγόρευση που υπάρχει είναι να μην εξέλθει των συνόρων του Βελγίου. Είναι κάτι που δεν την ενδιαφέρει και το έχει πει. Μόνο εάν αθωωθεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα» σημείωσε ο δικηγόρος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε πως η Εύα Καϊλή από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει μόλις επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο είναι να υποβάλλει ένα αίτημα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έγινε παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος εάν αποδειχθεί πως έχει γίνει παραβίαση της ασυλίας της, τότε όλες οι μέχρι τώρα πράξεις ακυρώνονται.» προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ερωτώμενος για το πότε θα γίνει το δικαστήριο απάντησε: «Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη».

Κακές οι σχέσεις Καϊλή – Ανδρουλάκη

Κατόπιν, ο δικηγόρος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε η Εύα Καϊλή είχε σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, και ανέφερε πως οι σχέσεις της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν ανέκαθεν άσχημες τόσο σε προσωπικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Οι περιοριστικοί όροι που παραμένουν

Σύμφωνα με τη διαταγή της 25ης Μαΐου του δικαστή Μισέλ Κλεζ , οι όροι για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή –η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος– είναι οι εξής:

  • να επιστραφεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση
  • να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί την κατοικία χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή
  • να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια του Βελγίου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ανακριτή
  • να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου
  • να απαντά σε όλες τις κλήσεις των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων που αποστέλλονται από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει
  • να είναι στη διάθεση για παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!