Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ανδρουλάκης: Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές

«Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση, ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τα περί ακυβερνησίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, διότι, όπως είπε, «είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών», αλλά ξεκαθάρισε πως εννοεί τις προγραμματικές συνεργασίες, με βάση και την ευρωπαϊκή εμπειρία.

« Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε «επιτελικό κράτος» και αποδείχθηκε ότι είναι μία από τα ίδια»

Σε ερώτηση αν η ακυβερνησία είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως το χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα και σημείωσε: «Να έχουμε, δυστυχώς, κυβερνώντες οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξουν τη χώρα. Δεν θέλουν να φτιάξουν ένα κράτος αξιοκρατίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, διότι απλά δεν θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι νοοτροπία και αντίληψη για την πολιτική.

Δηλαδή, αν θεωρήσουμε ότι το χθες είναι η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η ατιμωρησία, τι από όλα αυτά δεν αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης; Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε «επιτελικό κράτος» και αποδείχθηκε ότι είναι μία από τα ίδια, από αυτά τα οποία οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Οργανισμοί των «δικών μας παιδιών», που τα χρησιμοποιούν για υπογραφές για να παίρνουν κάποιοι τα έργα και τα έργα αυτά να μην υλοποιούνται».

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών»

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε με νόημα «τι σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας; Σημαίνει κάθονται τρεις άνθρωποι σε ένα τραπέζι και μοιράζουν υπουργεία στους εκλεκτούς και στους φίλους τους; Όχι!» και περιέγραψε την ευρωπαϊκή εμπειρία καθώς ζητούμενο είναι τι κυβέρνηση θα υπάρξει.

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών. Υπάρχουν αντίβαρα και δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει με τους κολλητούς του» ανέφερε προσθέτοντας πως «η χώρα για να αλλάξει χρειάζεται μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στους θεσμούς. Σεβασμό στη Δικαιοσύνη, σεβασμό στους θεσμούς και πάνω απ’ όλα σεβασμό στον άνθρωπο και στον πολίτη. Εκπροσωπώ μία αλλαγή, που έχει τον άνθρωπο και τον πολίτη στο επίκεντρο».

Για το δυστύχημα των Τεμπών

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καταλόγισε ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν μπορεί μία σύμβαση που έχει υπογραφεί το 2014, που η ανάδοχη κοινοπραξία λέει πώς ότι κι αν συμβεί, με τα όποια εμπόδια, σε δύο χρόνια έχουμε τηλεματική, ώστε ακόμα και όταν συμβαίνει το ανθρώπινο λάθος να μην οδηγούμαστε σε τραγικά δυστυχήματα, όπως αυτό στα Τέμπη, που θρηνήσαμε 57 συνανθρώπους μας, το έργο αυτό μετά από 9 χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί. Να έχει φτάσει από τα 41 εκατομμύρια ευρώ τα 54 εκατομμύρια ευρώ και όλοι αυτοί οι κύριοι να είναι στις θέσεις τους. Και να μην έχει κινηθεί ο εισαγγελέας, όταν αυτά που λέμε είναι από πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλουμε να την αλλάξουμε; Αυτό είναι το ζήτημα για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Και Ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φόβους περί ακυβερνησίας. Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση. Το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι τι κυβέρνηση θα είναι. Θα είναι μία κυβέρνηση που θα κάνει κουμάντο ο κολλητός του Τσίπρα, ο Παππάς, που τον καταδικάζει το ειδικό δικαστήριο και τον βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια; Σαν να λέει έχω γραμμένη τη δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό, στα παλιά μου τα παπούτσια; Αυτή είναι η νέα κουλτούρα; Ή ο κ. Μητσοτάκης που είχε έναν ανιψιό «αντ’ αυτού» στις υποκλοπές, στις υπογραφές των υπουργείων, όποιος ήθελε έπρεπε να βρει το Δημητριάδη. Εγώ εκπροσωπώ μία αλλαγή που έχει τον άνθρωπο και τον πολίτη στο επίκεντρο».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!