Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βαρουφάκης: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των νεαρών τραμπούκων

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η άγρια επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης από ομάδα νεαρών σε γνωστό μαγαζί στο οποίο βρισκόταν στα Εξάρχεια.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Επίσης υποβλήθηκε προληπτικά σε αξονική τομογραφία γιατί δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη συνελήφθη ένας 17χρονος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μάλιστα άρχισαν να έρχονται στο φως τα πρώτα ντοκουμέντα από την επίθεση που δείχνουν τη στιγμή που οι νεαροί εισβάλουν στο μαγαζί που βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα σε βίντεο διακρίνεται η στιγμή που η ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια» στον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει, ωστόσο οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία σπρώχνοντάς εκτός καταστήματος και ξυλοκοπώντας άγρια το γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Τι δείχνουν τα βίντεο

Στο πρώτο βίντεο που έχει δημοσιεύσει το ifimerida.gr, διακρίνεται η στιγμή που ομάδα των νεαρών τραμπούκων εισβάλει στο μαγαζί στα Εξάρχεια, το οποίο επισκέπτεται συχνά ο Γιάνης Βαρουφάκης και εκείνη την ώρα που βρισκόταν εκεί με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη.

 

 

Στο δεύτερο βίντεο διακρίνεται η στιγμή που οι τραμπούκοι φωνάζουν στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «ψήφισε μνημόνια», τότε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 σηκώνεται από τη θέση του και πηγαίνει προς το μέρος τους προκειμένου να συζητήσει μαζί τους, ωστόσο στη συνέχεια επικρατεί ένταση με τους νεαρούς να τον σπρώχνουν βίαια έξω από το εστιατόριο.

 

 

Το τρίτο βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που κάποιος από την ομάδα των νεαρών βρίζει και εξαπολύει απειλές κατά του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25 λίγα λεπτά μετά την επίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Κοινοβουλευτικά σκουπίδια, θα έρθουμε και σπίτι σου, αντε γ@@@ μαλ@@@».

 

 

Τι αναφέρει η αστυνομία

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αυτοί που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής ήταν αναρχικοί και έχουν ταυτοποιηθεί όλοι.

«Η κατάσταση στα Εξάρχεια έχει μαζευτεί και υπάρχει πολύ Αστυνομία πλέον εκεί. Τα άτομα που τον χτύπησαν ήταν αναρχικοί, οι οποίοι έχουν όλοι ταυτοποιηθεί. Ένας από τους αναρχικούς κατέγραφε τη στιγμή του ξυλοδαρμού και προσπαθούμε να ανακτήσουμε το υλικό. Από την πρώτη στιγμή, το κλιμάκιο της ασφάλειας είχε πάει στον Ευαγγελισμό και μίλησε με τον κ. Βαρουφάκη ώστε να προχωρήσουμε στην ταυτοποίησή τους», είπε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο κ. Καλλικμάνης.

Πάντως από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter μετά την επίθεση είχε ξεκαθαρίσει ότι αυτοί που τον επιτέθηκαν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος, αλλά μπράβοι της νύχτας.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!