Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κικίλιας για Τέμπη: Τα παιδιά που έσωσαν συνανθρώπους τους, είναι η ελπίδα για το μέλλον της χώρας

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Είμαι ειλικρινά συγκλονισμένος από την τραγωδία των Τεμπών. Ως άνθρωπος, ως πατέρας, συμπάσχω, όπως συμπάσχει και όλη χώρα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να βιώσει το πένθος, τον πόνο και το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι οικογένειες, οι συγγενείς, οι φίλοι αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν» δήλωσε αρχικά ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι η ειλικρινής συγγνώμη της κυβέρνησης απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και στην ελληνική κοινωνία θα είναι «κούφια λόγια», αν δεν ακολουθήσουν πράξεις, προκειμένου να διορθωθούν οι παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων με ριζοσπαστικές αλλαγές οι οποίες θα κριθούν.

«Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα συγκεντρώθηκαν τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους. Ωχαδελφισμός, αναξιοκρατία, εργολαβικά συμφέροντα, προχειροδουλειές, κακοτεχνίες, συμβάσεις που λιμνάζουν, διαχρονική πολιτική ευθύνη και τοξική κομματική αντιπαράθεση.

Αντιθέτως, στα πρώτα κύματα της πανδημίας- το βίωσα τότε ως υπουργός Υγείας- το ίδιο δημόσιο, οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι νοσηλευτές, οι οδηγοί του ΕΚΑΒ, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, πάλευαν μέσα στα νοσοκομεία να μη φεύγει κανένας από τη βάρδιά του, φρόντιζαν τους συνανθρώπους μας, έσωζαν ανθρώπινες ζωές και ο πολιτικός διάλογος και η συναίνεση ήταν σε καλύτερο επίπεδο», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Και συνέχισε: «Οφείλω να το πω, γιατί τα παιδιά αυτά τα οποία μπήκαν μέσα στα βαγόνια και έσωσαν τους συνανθρώπους τους, είναι η ελπίδα και η αρετή πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα του ελληνικού κράτους».

Σε ερώτηση για αν το δυστύχημα θα πλήξει φέτος τον τουρισμό, απάντησε ότι η προβολή του θέματος από τα διεθνή δίκτυα δεν βοηθά, ωστόσο έχει προηγηθεί σκληρή δουλειά και η Διεθνής Έκθεση, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο, έδειξε αύξηση των κρατήσεων κατά 10% συγκριτικά με το 2022.

Τέλος, σχετικά με δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, ο υπουργός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο ψυχισμός, ο νους και η καρδιά της ελληνικής κοινωνίας είναι στις 57 οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και όχι στις συζητήσεις για εκλογές.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!