Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Live οι ανακοινώσεις Γεραπετρίτη: Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια – Θα προκαλέσω συζήτηση στη Βουλή για τις παθογένειες των σιδηροδρόμων

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη συγκάλυψη διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «ανοίγοντας» τη συνέντευξη τύπου.

Ξεκινώντας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι: «Η ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση έχει αναληφθεί. Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους Έλληνες που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε το δυστύχημα.  Η συγγνώμη αυτή είναι εντελώς ειλικρινής και δεν προσπαθει να αποσίσει την οποιαδήποτε ευθύνη».

Θα ασχοληθώ αποκλειστικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ανέφερε. Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις κατ’ουσίαν ευθύνες. Ακόμη, ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και πως και ο ίδιος θα προκαλέσει μια συζήτηση στην Βουλή για να συζητηθούν τα ζητήματα παθογένειας στους σιδηρόδρομους.

Σε σχέση με το δυστύχημα, είπε ότι: Bρέθηκα στον τόπο της τραγωδίας και είχα την δυστυχία να έχω μια προσωπική άποψη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το σύστημα διοίκησης στην Θεσσαλονίκη και την Λάρισα.

Τόνισε ότι πέραν του ζητήματος του ανθρώπινου λάθος, ότι αν είχαμε ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης το ατύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. «Πέρα και πάνω από το ανθρώπινο λάθος έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που θα απέτρεπαν το μοιραίο».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!