Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λαφαζάνης στα Παραπολιτικά 90,1: Η πολιτική πορεία του Τσίπρα στηρίζεται στο πολιτικό ψεύδος

Ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με μεγάλες δυσκολίες, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κατηγόρησε για αλαζονεία τον Αλέξη Τσίπρα, όταν μιλά για τα ποσοστά στις εκλογές, λέγοντας πως έχει ο καιρός γυρίσματα.

Ακόμα, ανέφερε πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας.

Πρόσθεσε πως η πολιτική πορεία του κ. Τσίπρα στηρίζεται στο πολιτικό ψεύδος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της κάλπης, εξέφρασε φόβους για τη διαβλητότητα των εκλογών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Λαφαζάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης, κος Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τον προεκλογικό αγώνα

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Έχει ξεκινήσει με φόρα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια βεβαίως και με μεγάλες δυσκολίες, γιατί εμείς τώρα οργανωνόμαστε εν μέσω προεκλογικού αγώνα και βεβαίως κινούμαστε χωρίς χρήματα. Προσπαθούμε να συλλέξουμε κάποια μικροποσά προκειμένου στοιχειωδώς να τα βγάλουμε πέρα με τα πολυποίκιλα έξοδα. Ούτε συζήτηση, βεβαίως, για τις μεγάλες διαπλοκές, για τους μεγάλους χορηγούς, οι οποίοι είναι καθεστώς πλέον.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κ. Τσίπρα για τα ποσοστά του ΛΑΕ παρά την ενασχόλησή τους με τους πλειστηριασμούς

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Αυτό είναι επιχείρημα; Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει εκείνο ή το άλλο έχει πάντα δίκιο; Σεβαστή η πλειοψηφία και η απόφασή της και αυτή διαμορφώνει τις εξελίξεις αλλά δεν σημαίνει ότι όταν ψηφίζει ο ελληνικός λαός και με πλειοψηφία αν και δεν βγαίνουν τώρα οι κυβερνήσεις, καμία, με πλειοψηφία είναι μειοψηφία και πολλές φορές πολύ μικρή μειοψηφία.

Όταν ψηφίζει ο ελληνικός λαός, είναι σεβαστό το αποτέλεσμα, αλλά επειδή έχετε κρίση αν είναι σωστή η απόφασή του, αν οδηγεί σε θετικές εξελίξεις τη χώρα, αν βγαίνουν θετικές προοπτικές ή η χώρα βουλιάζει αυτό κρίνεται.

Βλέπω τα τελευταία χρόνια πλειοψηφίες να διαμορφώνονται, όπως διαμορφώνονται, μέσω εκλογικών νόμων αλλά τα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό δεν είναι καθόλου καλά. Δεύτερον, ποιος τα λεει αυτά ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Τσιπρας τα βρήκε έτοιμα, εγώ δεν τα βρήκα έτοιμα. Εμείς ήμασταν σε ένα Συνασπισμό τον οποίο ξεχνάει ο κ. Τσίπρας και αυτός ήταν αλλά σε άλλη θέση και δεν έπαιζε έναν κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο, έναν Συνασπισμό ο οποίος ήταν εκτός Βουλής. Ένα Συνασπισμό που μας κατηγορούσαν ότι είμαστε πολιτικό περιθώριο. Ένα ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χαροπάλευε μεταξύ 3 πλην, 3 συν για να μπει στη Βουλή Γιατί μιλάει με τέτοια αλαζονεία για τα ποσοστά. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα και βλέπουμε δυνάμεις που ήτανε στα ύψη να έχουν καταποντιστεί, να έχει αλλάξει ριζικά το σκηνικό επομένως αυτό δείχνει αλαζονεία. Δεν είναι επιχείρημα, το επιχείρημα να το εστιάσει την ουσία τι είπα και αν είναι σωστά.

Ερωτηθείς αν έγιναν επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: 18/10/2010 στους Αγίους Θεοδώρους, ακίνητο 60 τμ2, ζούσε ηλικιωμένη 78 χρονών εκεί μόνη της με μια πενιχρή αγροτική σύνταξη 320€. Αυτή η κυρία ήταν εγγυήτρια επαγγελματικού δανείου του γιού της, ο γιος της δεν πήγε καλά στη δουλειά του, δεν μπορούσε να το αποπληρώσει και ως εγγυήτρια επωμίστηκε το βάρος του χρέους με αποτέλεσμα να της πάρουν το ακίνητο, παρότι ήταν άρρωστη και με κομμένο ρεύμα, και να την πετάξουν στο δρόμο.

Επίσης τον Νοέμβριο του 2017 φιλική οικογένεια στα Σεπόλια πρώτη κατοικία έχασε το ακίνητό του 78 τμ2 και έμεινε στο δρόμο.

Σας λεω κάποιες περιπτώσεις ενδεικτικά είναι πάρα πολλές αυτές που ακολουθούν διότι σπάει το κύριο και βασικό επιχείρημα των κυρίων του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Εδώ δεν μιλάμε για εξαιρέσεις, είναι κανόνας. Είναι μαζικοί πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και καλώ τον κ. Τσίπρα ο οποίος μιλάει με τόση ειρωνεία και με τόση αλαζονεία που έπρεπε να σεμνύνεται και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για αυτό το έγκλημα το οποίο διέπραξε. Τον καλώ να πάμε στα Υποθηκοφυλακεία και να κάνουμε έρευνα. Να πάμε στα επιλεκτικά συμβολαιογραφεία, γιατί επιλεκτικά συμβολαιογραφεία κάνουν τους πλειστηριασμούς, και να δούμε τα αρχεία τους όλα ένα προς ένα και να δούμε πόσοι από αυτούς τους πλειστηριασμούς ήταν πρώτης, κύριας και μοναδικής κατοικίας.

Ερωτηθείς αν λεει ψέματα ο κ. Τσίπρας

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Βεβαίως γιατί πρώτη φορά το κάνει; Όλη η πολιτική πορεία του Τσίπρα στηρίζεται στο πολιτικό ψεύδος. Στο ωμό, κυνικό πολιτικό ψεύδος. Την ελληνικό λέξη «κωλοτούμπα» την έχει κάνει διεθνή όρο αποτροπιασμού για τη στάση και τις πρακτικές της πολιτικής.

Ερωτηθείς αν υπήρξε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Επί ΣΥΡΙΖΑ όχι. Το πλαίσιο ήταν ο νόμος Κατσέλη, ο οποίος όμως δεν κάλυπτε όλους όσους είχαν δάνεια είτε στεγαστικά είτε με υποθήκη και εγγύηση πρώτης κατοικίας. Ο νόμος Κατσέλη έβαζε εισοδηματικά κριτήρια. Ο νόμος Φλαμπουράρη πρόσθεσε αυτούς με τη μισθωτή εργασία και τους επαγγελματίες, άφησε έξω όμως όσους εμπίπτανε στο πτωχευτικό δίκαιο δηλαδή όλο τον εμπορικό κόσμο και εκεί γινόταν όργιο πλειστηριασμών.

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Τα δράματα των πλειστηριασμών δεν τα ανακαλύπτει κανένας Λαφαζάνης και θέλει να κάνει δημοσιότητα και προπαγάνδα. Αυτά τα δράματα είναι μεγάλα ανθρώπινα δράματα που τα ζει καθημερινά η ελληνική κοινωνία. Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; 700.000 θα πεταχτούν στο δρόμο με βάση και την απόφαση του Αρείου Πάγου; Αυτό είναι το τέλος της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα, είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα από τη γέννηση του ελληνικού κράτους. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να αφήσουμε αυτήν την κοκορομαχία τη δικομματική και να δούμε τι θα γίνει με αυτό το δράμα!

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να αμφισβητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Τσίπρας αυτό που ξέρω είναι αυτό που υπέστη εγώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 όπου για 2.000 και κάτι ψήφους βρεθήκαμε εκτός Βουλής και ασφαλώς το αποτέλεσμα, εγώ είμαι πλέον βέβαιος, ότι ήταν αποτέλεσμα νοθείας προκειμένου να σχηματιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –Καμμένου. Και δεν είναι δυνατόν το αποτέλεσμα να το βγάζει η Singular χωρίς διαφανείς διαδικασίες και χωρίς δυνατότητα ελέγχου διότι για να κάνεις επανέλεγχο του αποτελέσματος δηλαδή από κάθε εκλογικό τμήμα τι ψηφίστηκε μέχρι τι βγάζει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής θέλεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ και επιτελεία να κοιτάμε τους σάκους να μετράμε και τα λοιπά. Ακούμε ότι και το Ισραήλ παρεμβαίνει στις εκλογικές διαδικασίες και έχει παράρτημα στην Ελλάδα. Τι κάνουν οι κύριοι αυτοί του Ισραήλ εδώ; Τι ρόλο παίζει ο καθένας εδώ; Ξέφραγο αμπέλι είναι η χώρα και κάνει ο καθένας παρεμβάσεις;

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι υπάρχει περίπτωση διαβλητότητας των εκλογών

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Βεβαίως εκφράζω φόβους και αυτό που ζητάω είναι να υπάρξει ένα νέο σύστημα ελέγχου του εκλογικού αποτελέσματος και της καταμέτρησης το οποίο να είναι απλό, διαφανές και να μη χρειάζεται ιδιαίτερο κόστος και να είναι προσβάσιμο σε όλους τους συμμετέχοντες στον εκλογικό αγώνα. Αυτό είναι δημοκρατικό αίτημα το οποίο διευκολύνει και εγγυάται την ακεραιότητα της λαϊκής ψήφου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!