Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μητσοτάκης: Πάροχοι ενεργειακής ασφάλειας Ελλάδα και Βουλγαρία – Βήμα προς την ενεργειακή αυτονομία της ΕΕ ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός

Η συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας στον ενεργειακό τομέα , με στόχο την ενεργειακή επάρκεια σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βούλγαρο πρόεδρο, Ρούμεν Ράντεφ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ελληνο-βουλγαρικό Διασυνδετήριο Αγωγό, κάνοντας λόγο για ακόμη ένα βήμα προς τον στρατηγικό στόχο της ευρωπαϊκής ενεργειακής αυτονομίας. «Η σημασία του υπερβαίνει τα διμερή σύνορα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός για το έργο.

«Εδώ και ένα χρόνο ο ρωσικός αναθεωρητισμός προκαλεί και οικονομικό πόνο. Οι γείτονές μας το γνωρίζουν καλά από πρώτο χέρι καθώς πέρυσι η Ρωσία τους διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Βούλγαρο πρόεδρο.

«Σε αυτή την πρόκληση η μόνη απάντηση είναι η ταχύτατη απεξάρτηση από το ρωσικό καύσιμο. Ελλάδα και Βουλγαρία το προωθούν εδώ και 3 χρόνια. Στο εξής ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν φυσικό αέριο στη βορειοδυτική Βουλγαρία και βουλγάρικες εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη Ρεβυθούσα. Είναι μια διμερής συμφωνία με ευρωπαϊκό βεληνεκές μετατρέποντας τις δυο χώρες σε σταυροδρόμι διακίνησης φυσικού αερίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!