Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στη Χειμάρρα ο πρωθυπουργός – «Ξεχωριστή στιγμή για μένα» – Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους

Επίσκεψη στην ελληνική εθνική μειονότητα στην Βόρεια Ήπειρο στην Αλβανία πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Πύρρο Δήμα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, στον τόπο που γεννήθηκε, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Οι κάτοικοι επιφύλασσαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό, με δυνατό χειροκρότημα και φωνάζοντας «Να ‘τος, να ‘τος ο πρωθυπουργός» και κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ξεχωριστή στιγμή για μένα και τον ελληνισμό απανταχού. Θυμάμαι την επίσκεψη που έκανε σε αυτά τα χώματα ο Μητσοτάκης το 1991. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι που πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα. Ευχαριστώ που κρατήσατε σε πολύ δύσκολα χρόνια και ειδικά οι μεγαλύτεροι, άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Στο πρόσωπό μου η ελληνική εθνική μειονότητα θα έχει έναν φίλο και συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά σας. Εσείς που επιλέξατε να μείνετε εδώ, είστε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, να ξέρετε ότι και εγώ προσωπικά υπήρξα, είμαι και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας.

Υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων είτε αναφερόμαστε στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, είτε στο δικαίωμα, τα παιδιά και τα εγγόνια σας να μαθαίνουν σε όλες τις βαθμίδες την ελληνική γλώσσα, είτε αναφερόμαστε στο κρίσιμο ζήτημα των περιουσιακών σας δικαιωμάτων».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!