Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πολεμικές απειλές και από τα Τούρκικα ΜΜΕ: «Η Άγκυρα δεν έχει άλλες επιλογές»

Ο Υπουργός Εξωτερικών κος. Τσαβούσογλου, ξανά φούντωσε την πολεμική ρητορική της Τουρκίας. Με την σειρά τους τα τουρκικά ΜΜΕ θέλησαν να υιοθετήσουν ένα… φιλοπολεμικό κλίμα κατά της Ελλάδας.

Παρουσία του Ρουμάνου ομόλογου του Μπογκντάν Αουρέσκου, ο Τσαβούσογλου, ζήτησε επιτακτικά από την Αθήνα να προχωρήσει στην αποστρατικοποίηση των νησιών, διαφορετικά επανέλαβε την απειλή πως: «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, πιο ξεκάθαρος από ποτέ, τόνισε πως εάν δεν φύγουν τα όπλα από τα νησιά η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους. «Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν την παραβίαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών. Είτε η Ελλάδα θα υποχωρήσει στο ζήτημα αυτό και θα τηρήσει τις Συνθήκες ή εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Γι’ αυτό και η δήλωση του Προέδρου μας ’’Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά’’» δήλωσε προκλητικά.

Τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου ακολούθησαν σχόλια και αναλύσεις δημοσιογράφων και αναλυτών σε εκπομπές φιλοκυβερνητικών δικτύων στην Τουρκία, θεωρώντας ως δεδομένο στρατιωτική εισβολή στα ελληνικά νησιά.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!