Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Επίθεση» φιλίας από τον Ράμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη – Αιτιολογήθηκε για την δήλωση γκάφα

Αισιοδοξία ότι ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για την κατάρτιση του απαραίτητου συνυποσχετικού παραπομπής της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ώστε η διαδικασία να «κλειδώσει» τους προσεχείς μήνες και πριν από τις εθνικές εκλογές στη χώρα μας, επικρατεί στην Αθήνα μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα στα Τίρανα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός,  αποκάλυψε, προσερχόμενος στη σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ότι «στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ έχει καταγραφεί πρόοδος και πιστεύω ότι προσεγγίζουμε την ώρα που θα υπογράψουμε το σχετικό συνυποσχετικό για την παραπομπή του θέματος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης».

Κοντά σε συμφωνία για το θέμα της ΑΟΖ

Η υλοποίηση της κοινής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την ΑΟΖ, είναι κάτι που για την Αθήνα αποτελεί απόφαση υψηλού συμβολισμού απέναντι και στις τουρκικές μεθοδεύσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τέτοιες εκκρεμότητες με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και όπως είπε αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση.

Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» στην επίλυση του θέματος, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εκκρεμότητες σε τεχνικό επίπεδο συζητήθηκαν αναλυτικά και έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Νίκου Δένδια με την Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα.

Η ελληνική πλευρά έχει εκφράσει ήδη τη βούλησή της για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ θεωρεί πως όλες οι απαραίτητες κινήσεις από μέρους της έχουν γίνει και πλέον η «μπάλα» βρίσκεται στο «γήπεδο» της Αλβανίας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!