Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της ΝΔ: Οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές, συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με αφορμή την επέτειο 48 ετών από την ίδρυση του κόμματος.

«Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα ειλικρινά συμφέροντα του τόπου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας.

«Σχεδόν 50 χρόνια μετά και 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά», τόνισε. «Φυσικός μας χώρος, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της παράταξής μας από αυτό το βήμα, είναι ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η Δημοκρατία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η 48χρονη ΝΔ εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου» είπε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, εξηγώντας πως αυτό έχει τέσσερα θεμέλια: την προστασία της πατρίδας, την ανοιχτή και παραγωγική οικονομία, την δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία και την εθνική ενότητα.

«Καμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο. Και όμως, παρά τις αντιξοότητες η πατρίδα πηγαίνει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, στηρίζει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων και όλα αυτά τα κάνουμε χωρίς να ναρκοθετούμε το μέλλον» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα αλλά και το κόμμα, ζητώντας από τους βουλευτές να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια για τις καλές και κακές στιγμές όπως είπε. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΝΔ έχει την δυνατότητα πλέον να ενσωματώνει κάθε νέα ιδέα.

Περιέγραψε τα χαρακτηριστικά είπε ότι είναι: η προστασία της πατρίδας, η ανοικτή και παραγωγική οικονομία λη δίκαιη κοινωνία και η εθνική ενότητα.

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στις κρίσεις και τις αντιξοότητες είπε ότι η πατρίδα παρόλα αυτά προχωράει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και την μείωση της ανεργίας. Στηρίζει όσο γενναία μπορεί το εισόδημα των νοικοκυριών και την λειτουργία των επιχειρήσεων χωρίς να ναρκοθετεί το κοινό μας μέλλον.

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη σπουδαία δουλειά που κάνετε. Επεξεργαστήκατε και ψηφίσατε 330 νομοσχέδια. Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πάνω από 6.000 ομιλίες στην Ολομέλεια και τις ειδικές επιτροπές της Βουλής. Επιδείξετε προσήλωση στον κανονισμό της Βουλής με διάθεση για εποικοδομητική κριτική , με σεβασμό στις άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, με διάθεση για συναινέσεις».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι το ίδιο από τον Οκτώβριου του 1974 όταν η ΝΔ ξεκινούσε την διαδρομή της αλλά έμειναν ακλόνητες οι ιδρυτικές της αξίες. «Γύρω της διαλύονταν συνασπισμοί, κράτη και κόμματα αλλά ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός και ο φιλελεύθερος και κοινωνικός της χαρακτήρας είναι ιδιότητες που αναπτύσσουμε απέναντι στα ζητήματα της εποχής. Φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία, τόνισε και γι’αυτό όπως είπε αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιάς μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας. Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο», τόνισε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρι ότι «κανείς εθνικός προϋπολογισμός και κανείς μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα κύμα ανατιμήσεων». «Αυτός είναι ο λόγος που δίνω την μάχη για μια συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση, όπως έγινε με το Ταμείο Ανάκαμψης και το ευρωπαϊκό ψηφιασκό διαβατήριο η Αθήνα ζητεί μια κοινή απάντηση σε ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά της Γερμανίας, αναφέροντας ότι «σε μια τέτοια αναγκαιότητα δεν μπορούν να αντισταθούν μικροϋπολογισμοί που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλλεγγύη». Τόνισε επίσης ότι αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι: «οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές, συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές». Υποστήριξε ότι «ο ορίζοντας είναι καθαρός και είμαστε οπλισμένοι με το διεθνές δίκαιο και τις θέσεις μας υποστηρίζει η διεθνής κοινότητα. Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι ένοπλες δυνάμεις και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο». Ανέφερε επίσης ότι «γαλανό θέλουμε και τον ουρανό μας στην σχέση με τους γείτονές μας και δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως είπε το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς. Οι δυο λαοί είναι φίλοι που θέλουν να ζουν και να προκόβουν ειρηνικά. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Ξέρουν ότι οι συνθήκες είναι για να τηρούνται και η ιστορία δεν ξαναγράφεται με ρητορικά πυροτεχνήματα. Η Ελλάδα περιμένει την άλλη πλευρά του Αιγαίου στον χώρο της λογικής και της ειρήνης».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!