Μουρτζούκου: Κρίσιμη καμπή και σημαντικά ευρήματα για τον μικρό Παναγιώτη
Οι παθολογοανατόμοι εντόπισαν έλλειψη οξυγόνου στον μικρό Παναγιώτη, ώρες πριν την επίσημη ώρα θανάτου του παιδιού, το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο η Ειρήνη Μουρτζούκου και η μητέρα του, Πόπη
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η υπόθεση που αφορά μεταξύ άλλων και την Ειρήνη Μουρτζούκου, την περιβόητη υπόθεση των πέντε νεκρών παιδιών σε Αμαλιάδα, Αργολίδα και Αχαΐα. Κι αυτό διότι οι παθολογοανατόμοι ολοκλήρωσαν την έκθεσή τους, η οποία θα βρεθεί στα χέρια του αρμόδιου ιατροδικαστή, ώστε να προχωρήσει στην τελική εκτίμηση για τα αίτια θανάτου του μικρού Παναγιώτη.
Θυμίζουμε πως πρόκειται για το σχεδόν 1,5 έτους αγοράκι, το οποίο έχασε τη ζωή του στις αρχές Αυγούστου. Το παιδί είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, η Ειρήνη Μουρτζούκου και η μητέρα του Πόπη. Σημειώνεται πως υπήρχαν έντονες ασάφειες ως προς το αν το παιδί ήταν νεκρό όταν έφτασε στο νοσοκομείο ή όχι.
Το Mega και η εκπομπή Live News έφερε στην επιφάνεια το περιεχόμενο της έκθεσης των παθολογοανατόμων. Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση ο εγκέφαλος του παιδιού παρουσίασε «εικόνα που είναι συμβατή με παρατεταμένη ισχαιμική υποξική προσβολή του, πολλών ωρών προ του θανάτου». Ότι δηλαδή ο εγκέφαλος του παιδιού, μερικές ώρες πριν τον θάνατό του, αντιμετώπισε έλλειψη οξυγόνου.
Παράλληλα στην ίδια έκθεση σημειώνεται πως ανιχνεύθηκε «αποτιτάνωση της εγκεφαλικής ουσίας και εξετάζονται οι πιθανότητες γενετικού νοσήματος αλλά και ιογενούς κατάστασης».
Τώρα, αρκετά ερωτηματικά προκύπτουν και για τους ίδιους τους παθολογοανατόμους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό εύρημα που παραπέμπει σε νέκρωση εντέρου. Αναλυτικά οι παθολογοανατόμοι σημειώνουν στην έκθεσή τους: «αναγνωρίστηκε εκτενής νέκρωση του βλεννογόνου, με ιογενή παρουσία ευμεγεθών κυττάρων, μορφολογίας συμβατής με ιογενή προέλευση».
Στην ίδια εκπομπή, ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και επί του παρόντος τεχνικός σύμβουλος του πατέρα του Παναγιωτάκη, σχολίασε τα ευρήματα των εξετάσεων λέγοντας:
«Για το νέκρωση εντέρου υπάρχει ένα ερωτηματικό, το οποίο σημαίνει ότι είναι ένα αμφισβητούμενο εύρημα».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το εύρημα που μιλά για έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο. Έχοντας την ισχαιμία που είναι προφανώς διάχυτη, πρέπει να βρούμε έναν λόγο κεντρικής αιτιολογίας που να τη δικαιολογεί», πρόσθεσε.
«Αυτό το εύρημα είναι το πιο εκκωφαντικό, ταιριάζει απόλυτα με τις εργαστηριακές εξετάσεις. Ο εγκέφαλος είναι το όργανο-στόχος, για κάποιο λόγο έχασε οξυγόνο», εξήγησε.