Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σάλος με τη «μαύρη χήρα» της Θεσσαλονίκης

Η «μαύρη χήρα» κατηγορείται πως δηλητηρίασε τον σύζυγό της με… υδράργυρο!

Ο θάνατος ενός 60χρονου ελληνικής καταγωγής, τον Σεπτέμβριο του 2018 έρχεται ξανά στην επιφάνεια αυτή τη φορά με νέα και αναμφίβολα ασυνήθιστα στοιχεία. Στο επίκεντρο τίθεται η σύζυγός του, καθώς η φερόμενη «μαύρη χήρα» λέγεται πως τον δηλητηρίασε με υδράργυρο!

Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, ωστόσο ανασύρθηκε εκ νέου, καθώς η έρευνα ανέδειξε την ισχυρή πιθανότητα ο άνδρας αυτός να δηλητηριάστηκε από ποσότητα υδραργύρου.

Κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο είναι η 50χρονη σήμερα χήρα του θανόντος, πολωνικής καταγωγής, η οποία έχει κληθεί να απολογηθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα φέρεται ν’ αρνείται τις κατηγορίες τονίζοντας ότι ο 60χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τα οποία τελικά πέθανε.

Καταγγελίες που έφτασαν στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη συνέχιση της έρευνας και την εκταφή της σορού, δύο μήνες μετά τον θάνατό του. Το εύρημα ήταν φρικτό. Στο σώμα του 60χρονου βρέθηκε ποσότητα 300 mg υδραργύρου που εκτιμάται ότι προκάλεσε δηλητηρίαση και τον θάνατο.

Η φερόμενη «μαύρη χήρα» αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο πήρε τον υδράργυρο ο σύζυγός της. Κατά πληροφορίες εκφράζει μόνον μία υποψία. Στο νοσοκομείο τού είχε δώσει ένα θερμόμετρο και μπορεί αυτή την ποσότητα υδραργύρου να έβαλε στα αφτιά του, προσθέτοντας ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Στο πλευρό της είναι τα δύο παιδιά του ζευγαριού που καταθέτουν ότι ο πατέρας τους είχε πολλά προβλήματα υγείας και πέθανε εξαιτίας αυτών και πως η μητέρα τους δεν είχε κανένα κίνητρο.

Ο αρμόδιος ανακριτής φέρεται να πείστηκε πως η εν λόγω γυναίκα δεν είναι ύποπτη φυγής και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα, όπως και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν τον θάνατο του 60χρονου, καθώς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι έτρεχε υδράργυρος από τα αυτιά του. Σήμανε συναγερμός στις διωκτικές αρχές παρότι είχε τονιστεί πως με αυτόν τον τρόπο δεν υπήρχε πιθανότητα να επηρεαστεί η υγεία του και να δηλητηριαστεί. Ο 60χρονος εξήλθε από το νοσοκομείο και τελικά πέθανε στο σπίτι του τον Σεπτέμβριο του 2018 χωρίς να γίνει νεκροτομή.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!