Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αλλάζει ο Άλιμος! Έτσι θα διαμορφωθεί η νέα μαρίνα (φωτό)

Πιο κοντά ένα ακόμη έργο στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας

Ένα ακόμη, μεγάλο, «πράσινο» έργο έρχεται πιο κοντά στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας, η οποία στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη θάλασσα.

Ο λόγος για την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου, τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων, μόλις 15 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Το έργο που πρόκειται να ξεκινήσει στο επόμενο, άμεσο διάστημα με ορίζοντα κατασκευής 20 μηνών προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης συνολικής επιφάνειας 210.000 τ.μ. με εμπορικές, τουριστικές, πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης τουριστικής επένδυσης συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ. Σε όλα τα ισόγεια κτίρια θα υπάρχει φυτεμένο δώμα, αφενός για την καλύτερη βιοκλιματική λειτουργία και αφετέρου για τη βελτίωση της οπτικής τους από την πόλη.

Η παραδοσιακή δομή των κτιρίων στις μαρίνες θα ανατραπεί καθώς οι κτιριακοί όγκοι θα διασπαστούν και θα δημιουργήσουν ενδιάμεσους χώρους πρασίνου που θα συνδέσουν την πόλη με την προβλήτα, ώστε να επιτευχθεί μια οπτική συνέχεια της πόλης με τη θάλασσα.

Η νέα Μαρίνα Αλίμου

Με αφορμή την κατάθεση των οικοδομικών αδειών, το πλάνο της εταιρείας που συνδέεται με τον κλάδο παραχωρήσεων του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ενεργό το ρόλο της REDS, η οποία έχει αναλάβει να «τρέξει» το έργο, προβλέπει ότι στη Νέα Μαρίνα Αλίμου θα διατηρηθούν οι υφιστάμενοι κόμβοι εισόδου και εξόδου, θα προστεθούν περισσότερες από 800 θέσεις στάθμευσης, ενώ ο παραλιακός ποδηλατόδρομος θα διατρέχει την περιοχή παράλληλα με τις γραμμές του τραμ και θα συνδέεται με το δίκτυο της μαρίνας σε διάφορα σημεία της. Εκεί θα χωροθετηθεί και η Πινακοθήκη του Δήμου Αλίμου και το Κιόσκι ενημέρωσης.

Συνολικά, ο στόχος είναι «η δημιουργία ενός νέου τουριστικού προορισμού που θα αποτελέσει τη φυσική προέκταση της πόλης, ενώνοντας το θαλάσσιο μέτωπο με τη ζωή στην πόλη και αυτό υπό την σχεδιαστική ομπρέλα μίας πράσινης επένδυσης στους άξονες της βιώσιμης ανάπτυξης», όπως αναφέρεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού.

Η μαρίνα τοποθετείται νοτιοδυτικά της Αθήνας, 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. νότια του Λιμανιού του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!