Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο διάλογος που “καίει” σταθμάρχη και μηχανοδηγό

Ο συρμός έλαβε εσφαλμένη εντολή να μπει σε λάθος γραμμή μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον συρμό του προαστιακού που μπήκε σε λάθος γραμμή και δείχνουν τη σειρά από τα λάθη που έγιναν. Λάθος αποφάσεις, έλλειψη επικοινωνίας και πρόχειρη αντιμετώπιση ήταν μόνο μερικά από αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν σύμφωνα με το MEGA την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου όταν ο συρμός του Προαστιακού ακινητοποιείται μπροστά από την υπόγεια σήραγγα του μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Το συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη όταν ο συρμός έλαβε εσφαλμένη εντολή να μπει σε λάθος γραμμή στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Μπήκε σε λάθος γραμμή, καθώς ο σταθμάρχης κυκλοφορίας στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών ξέχασε να γυρίσει το κλειδί, περιμένοντας να φτάσει πρώτα συρμός του μετρό. Όταν διαπίστωσε ότι προπορεύεται ο Προαστιακός, αμέλησε να χαράξει νέα πορεία, στέλνοντας την αμαξοστοιχία σε λάθος γραμμή.

O μηχανοδηγός, υπό το φόβο ατυχήματος, χαμήλωσε ταχύτητα, κινούμενος στη λάθος γραμμή για περισσότερο από 1 χιλιόμετρο.

Ο διάλογος που είχαν σταθμάρχης και μηχανοδηγός

Ο διάλογος που ακολουθεί και είδε το φως της δημοσιότητας «καίει» και τα δύο πρόσωπα καθώς σύμφωνα με τον ΟΣΕ, οι μηχανοδηγοί θα έπρεπε να καταλάβουν από τις ενδείξεις στα φωτοσήματα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θα έπρεπε να ακινητοποιήσουν το τρένο νωρίτερα.

Μηχανοδηγός: Βλέπω δυο πορτοκαλί μπροστά μου φωτοσήματα.

Σταθμάρχης: Σταμάτα και πάμε πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μηχανοδηγός, ο συνάδελφός του και ο σταθμάρχης κυκλοφορίας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!