Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χρυσοχοΐδης για επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν

Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανέφερε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιστρέφουν 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις.

Ανέφερε ότι πλέον και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα βεβαιώνουν παραβάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμεροφοβία. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόταση της αστυνομίας προκείμενου σε συνεργασία της κυβέρνησης με την περιφέρεια και τους δήμους να αποφασισθεί πού θα μπουν.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για τις κάμερες σώματος σε αστυνομικούς που επιχειρούν καθημερινά.

Το χρονικό της επίθεσης

Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα. Ειδικότερα, οι άγνωστοι δράστες εκτόξευσαν μολότοφ προς τον αστυνομικό φρουρό που βρισκόταν στο φυλάκιο έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή του Παπάγου. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο αστυνομικός-φρουρός στο πρόσωπο και στο χέρι και μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝΑ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η επίθεση σημειώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα την Πέμπτη (27/6), έξω από το σπίτι της ανωτάτου δικαστικού, στη περιοχή του Παπάγου.

Φωτιά ξέσπασε και σε περιπολικό που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο όχημα. Για την κατάσβεσή της επιχείρησε δύναμη της Πυροσβεστικής που αποτελείτο από 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα

 

Πηγή: parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!