Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αλέξανδρος Λυκουρέζος για Απόστολο Λύτρα: “Κακώς του ασκήθηκε δίωξη για σκοπούμενη σωματική βλάβη”

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε στο Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι κακώς ασκήθηκε δίωξη για σκοπούμενη σωματική βλάβη και τόνισε ότι η παρέμβαση του Αρείου Πάγου ήταν άστοχη.

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε στον ΑΝΤ1: «Αυτές τις ημέρες διάβασα με πολλή προσοχή την ιατροδικαστική έκθεση κι όλα τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο είτε σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο κι έχω να κάνω -πιστεύω- μία σοβαρή επισήμανση. Εδώ ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματική σωματική σκοπούμενη βλάβη. Θέλω να πω και πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος, ότι κακώς ασκήθηκε δίωξη και ο κόσμος δεν το ξέρουν» και ανέλυσε το άρθρο 310 του ποινικού κώδικα.

«Έχω την εντύπωση ότι η δίωξη για κακούργημα είναι εσφαλμένη. Δε μπορώ όμως να ξέρω το γιατί. Αναμφισβήτητα καταδικάζω τον άγριο ξυλοδαρμό απερίφραστα. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης αλλά όπως ξέρεις, καμία δικαστική κρίση εισαγγελέως ή ανακριτή δε θα έπρεπε να επηρεάζεται από την κοινή γνώμη» τόνισε ξανά λίγο αργότερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!