Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Κασσελάκη μετά το σάλο με τις δηλώσεις του

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη. Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις για δηλώσεις του σε σχέση με τις κακοποιημένες γυναίκες.

Καταλυτικές για την εξέλιξη αυτή ήταν οι δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Μπεκατώρου στα Παραπολιτικά 90,1 και στη Νίκη Λυμπεράκη.

Η Ολυμπιονίκης ζήτησε ουσιαστικά την αποπομπή του κ. Παπανώτα από τα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας με νόημα ότι «ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα».

Οι δηλώσεις του πρώην πλέον υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ήταν οι εξής: «Κόψτε την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.

Σοφία Μπεκατώρου: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα

«Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Μπεκατώρου.

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει», είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα και συμπλήρωσε: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

«Σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα», τόνισε.

«Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ελπίζω ότι το κόμμα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς δεν γίνεται να μιλάμε για νέες ιδέες και ταυτόχρονα να προωθούμε υποψηφίους με απαρχαιωμένες απόψεις και συμπεριφορές», σημείωσε.

 

Παπανώτας: Κοπτοραπτική με στόχο να μου δημιουργήσουν πρόβλημα

Ο Δημήτρης Παπανώτας με δήλωσή του στην εκπομπή «Το Πρωινό» έσπευσε να κάνει λόγο για σκόπιμη κοπτοραπτική σε αποσπάσματα δηλώσεών του, με σκοπό «να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στην ανάρτησή του γράφει, επίσης: «Απολογούμαι αν μέσα από την “κοπτοραπτική” της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!