Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εκρηκτικό κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης: Έξαρση των κρουσμάτων, ξεπουλάνε self test και μάσκες στα φαρμακεία

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα λόγω της έξαρσης του κύματος κορονοϊού και γρίπης που κορυφώνεται, με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία.

Έξαρση των κρουσμάτων

Οι γιορτές μπορεί να τέλειωσαν και αν και περάσαμε όμορφες στιγμές με φίλους και συγγενείς, τα ρεβεγιόν και οι βόλτες φαίνεται πως έγιναν σύμμαχοι του κοροναϊού, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων της νόσου σε συνδυασμό με την γρίπη «θερίζουν» τη χώρα μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, εχθές έγιναν 172 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 72 στην Αθήνα. Συνολικά οι νοσηλείες είναι 1.415, 84 άτομα έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 7 σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: “Κάτω από το 10% οι εμβολιασμένοι”

“Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό… και να λαμβάνουμε μέτρα” δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Ο ιός ζει ανάμεσά μας και όταν υπάρχει έξαρση θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα” συνέχισε και πρόσθεσε ως πρώτο μέτρο την πρόληψη και τον άμεσο εμβολιασμό, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες που υπολογίζονται σύμφωνα με τον ίδιο σε 2 εκατομμύρια άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί ανέρχονται σε 130.000 κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό κάτω του 10%.

Επισήμανε πως πολλοί περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι σημειώθηκαν 5 θάνατοι από γρίπη το φθινόπωρο, ενώ από κορονοϊό “κάθε εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους 60 άτομα”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν από κορονοϊό ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες.

Για τις μάσκες είπε ότι τουλάχιστον οι ευπαθείς πρέπει να φοράν,  ενώ στην περίπτωση που βγουν θετικοί στον ιό να κάνουν χρήση των αντιικών φαρμάκων ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπλοκές.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!