Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha: “Οι 100 μέρες διακυβέρνησης μου φάνηκαν σαν 1.000”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ.  Παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ , αναφερόμενος στις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις φωτιές και τις κακοκαιρίες ανά την Ελλάδα. 

Τι είπε για τις φυσικές καταστροφές;

“Συμμερίζομαι το αίσθημα αγανάκτησης των κατοίκων των πληγέντων περιοχών”, είπε ο πρωθυπουργός

Και πρόσθεσε: “Οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού δεν ήταν λίγες. Η πορεία της οικονομίας, η αναβάθμιση του τουρισμού. Αυτά χάνονται όταν όλα σκεπάζονται από γεγονότα της στιγμής που καταστρέφουν ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, συμμερίζομαι τα ίδια αισθήματα.

Πρέπει να τρέξουμε γρηγορότερα ειδικά σε ό,τι αφορά την Κλιματική Κρίση”.

Τι είπε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε: Στόχος στις αυτοδιοικητικές παραμένει να κερδίσουμε όσες περισσότερες περιφέρειες μπορούμε. Επιλέξαμε να στηρίξουμε 13 περιφερειάρχες, διότι χρειαζόμαστε περιφερειάρχες που να μπορούμε να συνεργαστούμε».

Όσον αφορά στις αλλαγές υπουργών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «χρειάζονται χρόνο», τονίζοντας ότι «δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης του Βασίλη Κικίλια» από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού, ο πρωθυποργός δήλωσε: “Ο κ. Αγοραστός ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός Περιφερειάρχης. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υλοποιήθηκε στη λεπτομέρεια του κάθε έργο μετά τον Ιανό και αυτό καλώς θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη… Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών. Μπορούμε και πρέπει να φτιάχνουμε έργα υποδομών. Στη Θεσσαλία θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια, αλλά τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης για να δρομολογούνται τα έργα…”

Τι είπε για Πατούλη και Μπέo

Ερωτηθείς για τον Γιώργο Πατούλη και αν “έφταιγε μόνο ο χορός”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: “Ο κ. Πατούλης έκανε σοβαρή δουλειά. Αλλά τώρα υποψήφιος είναι ο κ. Χαρδαλιάς. Θέλω να κερδίσει και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει από τον πρώτο γύρο”, ενώ για το περιστατικό με το χαστούκι του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, σε πολίτη, σχολίασε: “Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας. Ο κ. Μπέος δεν έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των δημοτών του Βόλου…”.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι καταδικάζει απερίφραστα την πράξη βίας του Αχιλλέα Μπέου απέναντι σε πλημμυροπαθή. “Θέλω να επαναλάβω ότι ο κ. Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ. Θέλω να θυμίσω ότι στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκε νικώντας τον υποψήφιο που είχαμε δώσει μια διακριτική στήριξη. Είναι θέμα των δημοτών του Βόλου να επιλέξουν ποιον θεωρούν κατάλληλο δήμαρχο. Δεν δίνουμε καμία άλλη στήριξη πέρα των τριών μεγάλων δήμων”.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!