Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στην έντυπη OnTime: Στο φως το γράμμα του Μπάμπη – «Την τιμώρησε γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!»

Μακριά από τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα εξακολουθεί να ζει η μικρή κόρη της Καρολάιν Κράουτς, που μετά τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης μητέρας της από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της έχει βρει σίγουρο καταφύγιο στην οικογένεια της θείας της στις Φιλιππίνες. Το κοριτσάκι έχει πλέον λάβει φιλιππινέζικη υπηκοότητα, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου να πάρει και το όνομα της μητέρας της. «Τίποτα δεν μπορεί να την απομακρύνει από τις Φιλιππίνες τώρα» δήλωσε ο παππούς της μικρής Λυδίας, Ντέιβιντ Κράουτς, από το γηροκομείο Βόλου όπου ζει το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια ώρα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εκτίει την ποινή ισόβιας κάθειρξης και 11,5 ετών που του έχει επιβληθεί, μάλλον δεν άκουσε με ευχαρίστηση την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Γιάννη Κούτρα, να κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δολοφόνησε την Καρολάιν για λόγους εκδίκησης, όταν η νεαρή μητέρα σταμάτησε να τον βλέπει σαν Θεό.

«Τιμώρησε την Καρολάιν, γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!» είπε χαρακτηριστικά, χθες, ο εισαγγελικός λειτουργός. Όπως μάλιστα άφησε να εννοηθεί, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραιτήθηκε από το δικαίωμα της έφεσής του μόνο όταν η ψυχίατρος και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς, Άλκηστις Ηγουμενάκη, αναφέρθηκε σε επιστολή που είχε γράψει ο ισοβίτης στη μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν ντε λα Κουέστα.

«Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» σημείωσε ο εισαγγελέας. Την επιστολή αυτή έφερε, χθες, στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

 

«Ομολόγησα έγκλημα που δεν έκανα»

 

Στο γράμμα του προς τη μητέρα της Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναφέρει ότι ομολόγησε ένα έγκλημα που δεν έκανε.

Υπενθυμίζεται ότι η Σούζαν ντε λα Κουέστα εγκατέλειψε την Ελλάδα μαζί με τη μικρή Λυδία πριν από περίπου ένα χρόνο κι επέστρεψε στην πατρίδα της προκειμένου το κοριτσάκι να μεγαλώσει δίπλα στη μεγαλύτερη κόρη της, την Ντόνα, και την οικογένειά της, μακριά από τη χώρα όπου είχε δολοφονηθεί η Καρολάιν. Ο σύζυγός της, μεγάλης ηλικίας και κατάκοιτος πλέον, δεν κατάφερε να την ακολουθήσει στις Φιλιππίνες.

Το γράμμα φέρεται να έχει γραφτεί μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης εις βάρος του 34χρονου συζυγοκτόνου και είναι προφανής η προσπάθεια του ισοβίτη να θολώσει τα νερά, με τον ισχυρισμό ότι άλλοι είχαν δολοφονήσει την 20χρονη. Στην επιστολή αυτή, δεν χάνει την ευκαιρία να ειρωνευτεί την αστυνομία ότι δεν βρήκε ποτέ τον πραγματικό δολοφόνο, ενώ αφήνει αιχμές για τα ΜΜΕ λέγοντας ότι κατασκεύασαν έναν κακό άνθρωπο κι έκαναν περιουσίες.

Στο νέο αφήγημά του για το τι πραγματικά συνέβη στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου του 2021, ισχυρίζεται ότι κάποιοι, τους οποίους δεν κατονομάζει, του ζήτησαν να κάνει κάποια δουλειά, με πολύ καλές χρηματικές απολαβές. «Με λίγες μόνο μέρες δουλειάς θα μπορούσα να καλύψω όλα τα δίδακτρα για το ιδιωτικό σχολείο της Λυδίας» γράφει ο πιλότος, χωρίς να αποκαλύπτει τη φύση της δουλειάς αυτής, η οποία, όπως ισχυρίζεται, αρχικά δεν ήταν περίπλοκη, αλλά τελικά γινόταν πολύ επικίνδυνη.

«Μετά από μερικές εβδομάδες αποφάσισα να υποχωρήσω, επειδή ο κίνδυνος ήταν πολύ υψηλός. Ήταν την τελευταία στιγμή και θύμωσαν πολύ. Αλλά όπως είπε και η Καρολάιν, “μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να χάσουμε κάποια πράγματα, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε εσένα”» γράφει χαρακτηριστικά στη Σουζάνα ντε λα Κουέστα, θέλοντας προφανώς να πείσει τη μητέρα της γυναίκας την οποία είχε δολοφονήσει πόσο πολύ τον αγαπούσε η κόρη της.

«Εκείνο το βράδυ ήρθαν στο σπίτι για να πάρουν τα χρήματα που μου έδωσαν και τα υπόλοιπα τα ξέρεις ήδη. Όλη μου η ζωή καταστράφηκε μπροστά μου, έμεινα μόνος στις 4.00 το πρωί με δάκρυα, κοιτώντας τη γυναίκα μου να έχει “φύγει” και με την απειλή ότι θα πάρω το φταίξιμο, αλλιώς θα πληγώσουν όποιον αγαπώ, συμπεριλαμβανομένης και της Λυδίας» συνεχίζει ο ισοβίτης συζυγοκτόνος, βάζοντας ακόμη μία φορά σε πρώτο πλάνα τα δάκρυα -που υποτίθεται ότι- έχυσε μπροστά στο άψυχο σώμα τής κατά πολύ νεότερής του συζύγου.

 

Κατόπιν εορτής

 

Στη συνέχεια, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί δεν αποκάλυψε το… μυστικό του μέχρι εκείνη τη στιγμή, αφού «οι δολοφόνοι είναι πιθανότατα εκτός χώρας τώρα». «Έκανα λοιπόν μια απεγνωσμένη προσπάθεια να το κάνω να μοιάζει με ληστεία, ήταν ανόητο, το ξέρω» ισχυρίζεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και προσθέτει: «Ξέρω ότι οι δολοφόνοι είναι πιθανότατα εκτός χώρας τώρα, αλλά δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να τραυματιστεί κανείς άλλος».

Όπως τονίζει, ομολόγησε ένα έγκλημα που δεν διέπραξε: «Τους έδωσα αυτό που ήθελαν. Έφτιαξα ένα ψέμα και είπα ότι εγώ ήμουν αυτός που την έβλαψε μετά από έναν καβγά. Και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Η αστυνομία έλυσε μια μεγάλη υπόθεση χωρίς να ξέρει ποιος πραγματικά της πήρε τη ζωή, τα ΜΜΕ δημιούργησαν τον απόλυτα κακό άνθρωπο που τους έκανε να κερδίσουν μια περιουσία και ο κόσμος είχε κάποιον να μισεί» ισχυρίζεται.

 

Στο Εφετείο

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν απών, ενώ με επιστολή του ενημέρωσε ότι δεν αποδέχεται τους συνηγόρους που είχαν οριστεί αυτεπαγγέλτως. Στην πρότασή του ο εισαγγελέας σκιαγράφησε με τα πιο μελανά χρώματα την προσωπικότητα του κατηγορουμένου και ζήτησε να κριθεί ένοχος για όλες τις πράξεις με κίνητρο την εκδίκηση, επειδή η Καρολάιν πήγε κόντρα στο χειριστικό χαρακτήρα του. Σημειώνεται ότι σήμερα -εκτός απροόπτου- θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου.

 

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη OnTime στις 29/9

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!