Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σκότωσε τον πατέρα το με μια πέτρα – Ανατροπή με φονικό στο δράμα της Λαμίας με τους δύο άνδρες που είχαν εξαφανιστεί

Το χειρότερο σενάριο που εξέταζε η ΕΛΑΣ σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης εξαφάνισης πατέρα και γιου στην περιοχή της Λαμίας επαληθεύτηκε. Όπως έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι, ο 38χρονος Γιώργος Στάμου, γυμναστής στο επάγγελμα, ήταν εκείνος που δολοφόνησε τον πατέρα του, τον 65χρονο Φώτη Στάμου, συνταξιούχο καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Πρόκειται αναμφίβολα για μία άνευ προηγουμένου ανατροπή, καθώς μια έρευνα αναζήτησης και διάσωσης κατέληξε σε υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Ο 38χρονος βρέθηκε στην τοποθεσία Μαραθιά Φωκίδας σε κάκιστη ψυχολογική και σωματική κατάσταση, καθώς περιπλανιόταν από την περασμένη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Βρισκόταν στο μαντρί ενός βοσκού, με τον κτηνοτρόφο να τον εντοπίζει κι έπειτα να καλεί τις Αρχές. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο απέσπασαν την ομολογία του 38χρονου, καθώς ο γυμναστής παραδέχτηκε πως είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ωστόσο, υπογράμμισε πως το σκηνικό θανάτου το είχε στήσει ο 65χρονος. 

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο 38χρονος, ο πατέρας του τον απειλούσε να τον σκοτώσει κι έπειτα πως θα αυτοκτονούσε. Αυτή η κατάσταση οδήγησε τους δύο άνδρες σε συμπλοκή, με τον 38χρονο να ισχυρίζεται πως ο πατέρας επιτέθηκε πρώτος κι εκείνος χρησιμοποίησε πέτρα για να αμυνθεί, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Το μαντρί

Οι αστυνομικοί δεν έχασαν χρόνο και ζήτησαν από τον 38χρονο να τους υποδείξει πού βρισκόταν κρυμμένο το πτώμα του άτυχου 65χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος υπέδειξε ένα ποιμνιοστάσιο αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο στο οποίο τον εντόπισαν. Ο δράστης μεταφέρθηκε στην περιοχή Άνω Σεργούλα, με τους αστυνομικούς να κάνουν επιτόπια έρευνα. Εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν πεταμένος ο 65χρονος, με μώλωπες και πληγές στο κεφάλι, ενώ κομμάτια της σάρκας του είχαν ξεσκιστεί από τα δαγκώματα των άγριων ζώων της περιοχής. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 65χρονος ξεψύχησε έπειτα από απανωτά χτυπήματα με πέτρα, όπως, άλλωστε, φέρεται να δήλωσε ο ίδιος ο 38χρονος. Παρ’ όλα αυτά, για το τελικό συμπέρασμα αναμένεται να αποφανθεί ο ιατροδικαστής, ο οποίος έφτασε επιτόπου στο σημείο για τη νεκροψία, ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή.

«Είμαι ορειβάτης»

Ο 38χρονος άνδρας, όταν εντοπίστηκε από το βοσκό, ζήτησε τη βοήθειά του λέγοντάς του ότι είναι ορειβάτης. «Έχω τρεις-τέσσερις μέρες να φάω. Σε παρακαλώ, είμαι από την Άρτα και είμαι ορειβάτης. Χάθηκα» φέρεται να είπε στον κτηνοτρόφο, ωστόσο, εκείνος παρέμεινε επιφυλακτικός απέναντί του. Όταν τον ρώτησε για ποιο λόγο είχε καταλύσει στο στάβλο του, ο 38χρονος απάντησε πως ήταν σε άθλια κατάσταση και το μόνο που έψαχνε ήταν λίγο καθαρό νερό. Παρά την καλή του πρόθεση, ο βοσκός ένιωσε κίνδυνο και γι’ αυτό κάλεσε τις Αρχές.

Με ψυχολογικά προβλήματα

Από εκεί και πέρα, οι Αρχές δεν καταλήγουν σε βιαστικά συμπεράσματα. Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά χρήσιμα προκειμένου να συνθέσουν επ’ ακριβώς την εικόνα του τι είχε συμβεί, ωστόσο, συνεχίζουν τις έρευνές τους για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Άλλωστε, αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις λεπτομέρειες τις οποίες μεταφέρει ο 38χρονος, καθώς είχαν εικόνα από πολύ νωρίς στην υπόθεση πως ο γυμναστής αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Ο 38χρονος ήταν ελαφρά τραυματισμένος, καθώς την περασμένη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ έχουν επιστρατευτεί ώστε να τον προσεγγίσουν με λεπτούς χειρισμούς, με σκοπό να ξεχωρίσουν τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Προκύπτει, άλλωστε, πως είναι πολύ πιθανό να υπήρξε καβγάς μεταξύ του 38χρονου και του 65χρονου πατέρα του, λόγω του τροχαίου που οδήγησε τον πρώτο στο Νοσοκομείο Λαμίας τις πρωινές ώρες της προηγούμενης Τετάρτης. Εκτιμάται πως ο καβγάς κατέληξε σε συμπλοκή στην περιοχή μεταξύ Ιτέας και Ναυπάκτου. Ωστόσο, οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν για ποιο λόγο το στίγμα του κινητού του άτυχου πατέρα εξαφανίστηκε κάπου κοντά στο Γαλαξίδι. Η συγκεκριμένη συσκευή, πάντως, φαίνεται πως βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του 65χρονου.

Σημειώνεται ακόμη μία φορά πως η περιπέτεια για την τραγική οικογένεια ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου. Το όχημα του 38χρονου εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στην επαρχιακή οδό Τυμφρηστού – Καρπενησίου. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου έπειτα από εξετάσεις εντοπίστηκε ρωγμώδες κάταγμα. Ο 65χρονος πατέρας έσπευσε από την Άρτα και λίγο πριν από το μεσημέρι πήραν το δρόμο της επιστροφής. Στα μισά της διαδρομής, τα ίχνη των δύο ανδρών εξαφανίστηκαν για σχεδόν έξι ημέρες…

 

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη OnTime στις 27/9

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!