Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

18 μήνες φυλακή στην Πολάκη για τη μικρή Μελίνα – Ανακουφισμένος ο τραγικός πατέρας της 4χρονης μίλησε για δικαίωση στη μνήμη της κόρης του

Ένοχη κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη τον Δεκέμβριο του 2015, ύστερα από επέμβαση στα κρεατάκια. Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ της αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ανακουφισμένος ο τραγικός πατέρας της αδικοχαμένης Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης, τόνισε πως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, «αν και καμιά φορά χρειάζεται να επιμείνουμε λίγο παραπάνω, όπως επέμενα εγώ τόσα χρόνια. Επιτέλους ακούσαμε τα αυτονόητα και η κατηγορούμενη είναι ένοχη», είπε χαρακτηριστικά. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε ότι «επιτέλους έπειτα από 8 χρόνια δικαιώνεται η μνήμη της Μελίνας».

Στον Άρειο Πάγο

Από την άλλη πλευρά, η συνήγορος υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, Αλεξάνδρα Σπανάκη, τόνισε ότι με τον συνάδελφό της Γιώργο Στειακάκη θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης. Η εντολέας τους κατηγορούνταν ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης της Μελίνας. Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών ως ώφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

Υπενθυμίζεται ότι η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά την παρέμβαση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, καθώς πρωτόδικα η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί. Επίσης, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει υποχρεωθεί να καταβάλει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην οικογένεια της 4χρονης. Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, με απόφαση που εξέδωσε τον περασμένο Μάιο, αποφάνθηκε ότι λάθη και παραλείψεις του νοσοκομείου συνδέονται με τον θάνατο της 4χρονης από τη Νεάπολη Λασιθίου και ως εκ τούτου «θεμελιώνεται η σχετική αποζημιωτική ευθύνη για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν στενά συγγενικά πρόσωπα του άτυχου παιδιού».

Ο χαμός της μικρής Μελίνας, λίγο πριν από την έλευση του 2016, είχε βυθίσει στο πένθος τους γονείς της, οι οποίοι ξεκίνησαν αγώνα για να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους στέρησαν τη μία από τις δίδυμες κορούλες τους. Το 4χρονο αγγελούδι είχε εισαχθεί την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για να της αφαιρεθούν τα κρεατάκια. Πέρασε με επιτυχία από προεγχειρητικό έλεγχο και την επομένη εισήχθη για το προγραμματισμένο χειρουργείο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ. Δυστυχώς, στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου 2015 εξέπνευσε.

 

Της Εύας Παπαδάτου

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή 26/9

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!